1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πεντάθλου με Kettlebell IKMF – 19 Οκτωβρίου 2019, Ολυμπιακό Κέντρο TaeKwonDo, στο πλαίσιο της 12ης ATHLETIC & FITNESS EXPO 2019.

1. ΟΡΓΑΝΩΤΗΣ

Το Dynamo Kettlebells, προκηρύσσει το διαγωνισμό Πεντάθλου με Kettlebell “1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πεντάθλου με Kettlebell IKMF” υπό την αιγίδα της διεθνούς ομοσπονδίας International Kettlebell Marathon Federation.

Το αγώνισμα του Πεντάθλου με Kettlebell αποτελεί πλέον επίσημο αγώνισμα της IKMF παγκοσμίως, μετά από συμφωνία της ομοσπονδίας με τον δημιουργό του αγωνίσματος Valery Fedorenko.

Ο αγώνας Πεντάθλου με Kettlebell που θα διοργανώσει το Dynamo Kettlebells στις 19 Οκτωβρίου 2019, αποτελεί αγώνα πρόκρισης για το 1ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πεντάθλου με Kettlebell IKMF, που θα πραγματοποιηθεί στις 29/05 – 01/06/2019, στην πόλη Gaillard της Γαλλίας.

Το όριο πρόκρισης των αθλητών για τη συμμετοχή στο παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι η ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΕΠΙΔΟΣΗΣ ΕΠΙΠΕΔΟΥ Candidate Master of Sport, σύμφωνα με τους πίνακες κατάταξης αθλητών της IKMF. Το Dynamo Kettlebells και ο Σπύρος Κατσιγιάννης, αντιπρόσωπος της IKMF στην Ελλάδα, έχουν το δικαίωμα να εκδώσουν πιστοποιητικά μέχρι επιπέδου CMS για επιδόσεις που θα επιτευχθούν στον αγώνα της 19ης Οκτωβρίου.

2. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ – ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 19 Οκτωβρίου 2019, 10.00 π.μ., στο Ολυμπιακό Κέντρο TaeKwonDo Παλαιού Φαλήρου, στο πλαίσιο της 12ης Ετήσιας Κλαδικής Έκθεσης ATHLETIC & FITNESS EXPO 2019. Για το πρόγραμμα των αγώνων, θα ενημερωθείτε τη Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2019 από τη σελίδα του Dynamo Kettlebells στο Facebook.

3. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Ισχύουν οι διεθνείς κανονισμοί της International Kettlebell Marathon Federation (https://www.ikmf-world.com/ikmf-pentathlon/). ΠΡΟΣΟΧΗ: οι αθλητές υποχρεούνται να έχουν διαβάσει και να γνωρίζουν τους κανονισμούς των αγωνισμάτων.

4. ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΜΑ

Στο Πένταθλο με Kettlebell, oι αθλητές αγωνίζονται για έξι λεπτά σε κάθε μία από τις άρσεις

 1. Επολέ με ένα KettlebellClean (μέγιστος αριθμός επαναλήψεων ανά λεπτό: 20)
 2. Επολέ και πίεση με ένα kettlebell – Clean & Press (μέγιστος αριθμός επαναλήψεων ανά λεπτό: 10)
 3. Ζετέ με ένα kettlebell – Jerk (μέγιστος αριθμός επαναλήψεων ανά λεπτό: 20)
 4. Ημι-αρασέ με ένα kettlebell – Half Snatch (μέγιστος αριθμός επαναλήψεων ανά λεπτό: 18)
 5. Push Press με ένα kettlebell (μέγιστος αριθμός επαναλήψεων ανά λεπτό: 20)

Ανάμεσα σε κάθε άρση μεσολαβεί διάλειμμα πέντε λεπτών. Οι αθλητές μπορούν να επιλέξουν διαφορετικό βάρος kettlebell για κάθε άρση και μπορούν να κάνουν απεριόριστο αριθμό αλλαγών από χέρι σε χέρι. Επαναλήψεις που εκτελούνται επιπλέον του μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ανά λεπτό θεωρούνται άκυρες (π.χ. σε έξι λεπτά της άρσης του επολέ, ο μέγιστος αριθμός έγκυρων επαναλήψεων είναι 120).

Αν κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης μίας από τις άρσεις, ο αθλητής ακουμπήσει το kettlebell στην πλατφόρμα, τότε θεωρείται ότι ο αθλητής έχει ολοκληρώσει την προσπάθειά του στη συγκεκριμένη άρση και θεωρείται έγκυρος ο αριθμός επαναλήψεων που έχει ολοκληρώσει μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Νικητής ανακηρύσσεται ο αθλητής που θα συγκεντρώσει το μεγαλύτερο συνολικό αριθμό βαθμών που υπολογίζεται ως το γινόμενο του αριθμού επαναλήψεων για κάθε άρση επί τον συντελεστή δυσκολίας του kettlebell.

5. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν οι Έλληνες πολίτες και οι αλλοδαποί πολίτες που βρίσκονται νόμιμα στη χώρα μας. Οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να προσκομίσουν την ημέρα εκείνη ιατρική βεβαίωση (από Παθολόγο ή Καρδιολόγο ή Γενικό Ιατρό ή Αθλητίατρο) ότι μπορούν να συμμετέχουν σε αθλητικές δραστηριότητες και είναι υγιείς. Όσοι διαγωνιζόμενοι έχουν προσκομίσει ιατρική βεβαίωση σε προηγούμενη διοργάνωση του Dynamo Kettlebells που έχει διεξαχθεί από τον Οκτώβριο 2018 και μετά, δεν χρειάζεται να φέρουν εκ νέου καθώς ισχύει για (1) ένα χρόνο.

6. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι δηλώσεις συμμετοχής στους διαγωνισμούς πρέπει να υποβληθούν ηλεκτρονικά μέσα από τη φόρμα στο κάτω μέρος αυτής της σελίδας, μέχρι την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019.

7. ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Το κόστος συμμετοχής για τους διαγωνισμούς είναι είκοσι (20) ευρώ. Για τους αθλητές έως δεκατεσσάρων ετών η συμμετοχή είναι δωρεάν.

8. ΗΛΙΚΙΑΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ – ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΒΑΡΟΥΣ

Ηλικιακές ομάδες:

 1. Junior 1 (U15): μέχρι 14 ετών (μόνο για αγώνες εθνικού επιπέδου)
 2. Junior 2 (U19): 15-18
 3. Open division: 19-39
 4. Veteran division: 40+

Κατηγορίες βάρους:

Για τους junior U15 υπάρχουν δύο κατηγορίες βάρους:

Κορασίδων: -45, +45kg for girls

Παίδων: -55, +55kg for boys

Για όλες τις υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες οι κατηγορίες βάρους είναι:

Ανδρών: -75, 75-85, +85kg

Γυναικών: -60, 60-70, +70kg

9. ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ – ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΕΡΙΒΟΛΗ

 • Οι αθλητές πρέπει να φορούν σορτς που να μην σκεπάζουν τα γόνατα έτσι ώστε να είναι εμφανής η πλήρης έκταση των γονάτων στις θέσεις στήριξης στο στήθος και πάνω από το κεφάλι.
 • Οι αθλητές πρέπει να φορούν κοντομάνικες μπλούζες για να φαίνεται η πλήρης έκταση των αγκώνων στη θέση στήριξης πάνω από το κεφάλι και πρέπει να φορούν παπούτσια.
 • Οι αθλητές απαγορεύεται να αγωνιστούν ξυπόλητοι, απαγορεύεται να φορούν γάντια ή να καλύπτουν τις παλάμες ή τα δάχτυλα με αθλητικό taping.
 • Απαγορεύεται η χρήση ρητίνης ή οποιασδήποτε άλλης ουσίας που αυξάνει την πρόσφυση της λαβής του kettlebell, εκτός από ΣΚΟΝΗ μαγνησίας.
 • Επιτρέπονται οι επιγονατίδες από νεοπρέν, τα προστατευτικά καρπών πλάτους έως 12 εκατοστών και η χρήση δερμάτινης ζώνης για τη μέση, με πλάτος που δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 12 εκατοστά. Η ζώνη φοριέται έξω από τη μπλούζα του αθλητή.
 • Οι αθλητές μπορούν να χρησιμοποιούν ζώνες μαγνησίας, όπως αυτές που χρησιμοποιούνται στην αναρρίχηση.
 • Οι διαγωνιζόμενοι πρέπει να μεριμνήσουν οι ίδιοι για τις ανάγκες τους σε μαγνησία.
 • Βάρος kettlebell για τους αγώνες Πεντάθλου IKMF: οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να επιλέξουν διαφορετικό βάρος για κάθε άσκηση, από 8 έως 32kg. Οι συντελεστές δυσκολίας για κάθε kettlebell έχουν ως εξής:
  • 8 kg = 1
  • 12 kg = 1.5
  • 16 kg = 2
  • 20 kg = 2.5
  • 24 kg = 3
  • 28 kg = 3.5
  • 32 kg = 4

10. ΖΥΓΙΣΗ

Η ζύγιση των αθλητών θα γίνει μία ώρα πριν από την έναρξη των αγώνων.

11. ΚΡΙΤΕΣ

Θα διαιτητεύσουν πιστοποιημένοι διεθνείς κριτές της IKMF.

12. ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ

Η κάλυψη της διοργάνωσης θα γίνει από εθελοντική ομάδα διάσωσης.

13. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΑΠΟΝΟΜΗ – ΕΠΑΘΛΑ

Τα αποτελέσματα θα κοινοποιηθούν στη διεθνή ομοσπονδία IKMF και θα αναρτηθούν στη σελίδα του Dynamo Kettlebells στο Facebook. Θα δοθούν μετάλλια στους τρεις πρώτους κάθε κατηγορίας και διπλώματα επίδοσης σε όλους τους αθλητές.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6946829482 (Σπύρος Κατσιγιάννης) και στο e-mail του Dynamo info@kettlebells-dynamo.gr

ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Εγγραφείτε στο newsletter
του Dynamo Kettlebells

Εγγραφείτε στο newsletter

του Dynamo Kettlebells

και κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ έναν οδηγό 16 σελίδων για την αιώρηση με kettlebell (Kettlebell Swing)

Ευχαριστούμε γιατην εγγραφή σας!

Pin It on Pinterest