Το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΤΡΙΑΘΛΟΥ και το DYNAMO KETTLEBELLS διοργανώνουν το 1ο Πανελλήνιο Powerlifting και Kettlebell Sport Grand Prix, που θα διεξαχθεί στις 23 και 24 Μαΐου 2015, στο χώρο του The Core Crossfit Kickbox, που βρίσκεται επί της οδού Γιαννιτσών 97, στο Περιστέρι.

Το Σάββατο 23 Μαΐου 2015 το Ελληνικό Σωματείο Δυναμικού Τριάθλου σε συνεργασία με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Global Powerlifting Alliance (GPA), προκηρύσσει την 1η Επίσημη Σχολή Κριτών Δυναμικού Τριάθλου (Powerlifting) με εισηγητές τους Διεθνείς κριτές κ. Wilfred Kebenghe, επίσημο εκπρόσωπο της GPA Cameroon, τον κ. Χρόνη Τραστόγιαννο, Πρόεδρο του ΕΣΔΤ και τον κ. Ανδρέα Κωλέττη, Διευθυντή της Σχολής και εκπρόσωπο GPA Greece.

Για το Kettlebell Sport:

  • Θα πραγματοποιηθούν τα αγωνίσματα Bolt της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας International Kettlebell Lifting Federation (IKLF). Τα αγωνίσματα Bolt θεωρούνται κατάλληλα και για αρχάριους αθλητές, αφού στα δέκα (10) λεπτά που διαρκεί η προσπάθεια, επιτρέπεται η εναλλαγή χεριών, όσες φορές επιθυμεί ο αθλητής, καθώς και η τοποθέτηση του Kettlebell στο αγωνιστικό πλατό.

  • Για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα διεξαχθεί Ημιμαραθώνιος Kettlebell της Ομοσπονδίας International Kettlebell Marathon Federation (IKMF). Είναι ένας αγώνας με Κettlebell, διάρκειας τριάντα (30) λεπτών, στο πλαίσιο του IKMF Kettlebell Half Marathon League Championship 2015 που πραγματοποιείται σε τρεις φάσεις. Οι αγώνες των πρώτων δύο φάσεων (01/01/2015 – 31/05/2015 και 01/06/2015 – 01/11/2015) μπορούν να πραγματοποιηθούν σε οποιαδήποτε από τις χώρες που έχουν αντιπρόσωπο της International Kettlebell Marathon Federation. Η τρίτη και τελική φάση πραγματοποιείται στο Sønderborg της Δανίας στις 06/12/2015. Εκεί προκρίνονται οι αθλητές που έχουν κάνει τις καλύτερες επιδόσεις στις πρώτες δύο φάσεις.

Για το Δυναμικό Τρίαθλο:

  • Οι αθλητές πέρα από τον τίτλο του Πρώτου στην Ελλάδα, θα διεκδικήσουν θέσεις για τη σύσταση των ομάδων που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας, στα Πανευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα των Διεθνών Ομοσπονδιών Global Powerlifting Alliance (GPA) και International Powerlifting Organization (IPO) που ακολουθούν για τα έτη 2015 και 2016.

  • Ως εθνική διοργάνωση με το μεγαλύτερο κύρος και το Ελληνικό Σωματείο Δυναμικού Τριάθλου να πληρεί τις ανάλογες προϋποθέσεις, σε περίπτωση που καταρριφθεί Παγκόσμιο ή Πανευρωπαϊκό ρεκόρ, θα κατοχυρωθεί επίσημα στα Διεθνή Ρεκόρ και εν συνεχεία θα αποσταλεί το επίσημο Πιστοποιητικό κατάρριψης Παγκοσμίου ή Πανευρωπαϊκού ρεκόρ από τις Παγκόσμιες Αθλητικές Ομοσπονδίες.

  • Σε συνεργασία με τα Special Olympics Ελλάς θα υπάρχει κατηγορία Special Olympics Powerlifting με την συμμετοχή Unified αθλητών. Τα Unified αθλήματα είναι Αγώνες Κοινωνικής Ένταξης των Special Olympics. Ένα πρόγραμμα που συνδυάζει αθλητές των Special Olympics και αθλητές χωρίς διανοητική αναπηρία (Partners) σε αθλήματα, για προπονήσεις και αγώνες. Ο συνδυασμός της ηλικίας και του επίπεδου ικανότητας των αθλητών και των Partners καθορίζονται ανάλογα με το κάθε άθλημα. Το Powerlifting δεν εντάσσεται σε αυτό το πρόγραμμα, αλλά είναι μια πρωτοπορία των Special Olympics Ελλάς.

  • Θα υπάρχουν κατηγορίες βάρους, ηλικιακές κατηγορίες και αγωνίσματα σύμφωνα με τους κανονισμούς της GPA/IPO.

Η Προκήρυξη και οι Δηλώσεις Συμμετοχής της διοργάνωσης, θα αναρτηθούν σύντομα σε ηλεκτρονική μορφή στον επίσημο δικτυακό τόπο του Ε.Σ.Δ.Τ (www.esdt.gr). O αθλητές θα μπορούν να πάρουν μέρος διαβάζοντας και συμπληρώνοντας την φόρμα μέχρι την Κυριακή 17 Μαΐου 2015.

Το ακριβές πρόγραμμα του διαγωνισμού (ώρες, κατηγορίες, αγωνίσματα, ομιλίες), θα ανακοινωθεί τη Δευτέρα 18 Μαΐου 2015 μετά την καθορισμένη λήξη δηλώσεων συμμετοχών.

Η υγειονομική κάλυψη του 1ου Πανελλήνιο Grand Prix θα γίνει από τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ, Περιφερειακό Τμήμα Πειραιά.

Καλές προπονήσεις και καλή επιτυχία σε όλους!

Εγγραφείτε στο newsletter
του Dynamo Kettlebells

Εγγραφείτε στο newsletter

του Dynamo Kettlebells

και κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ έναν οδηγό 16 σελίδων για την αιώρηση με kettlebell (Kettlebell Swing)

Ευχαριστούμε γιατην εγγραφή σας!

Pin It on Pinterest