1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Kettlebell Sport BOLT IKLF – Αγώνες 5 και 10 λεπτών

1η Πανελλήνια Λίγκα Ημι-Μαραθωνίου 30 λεπτών με kettlebell IKMF, 2η φάση

1.  ΟΡΓΑΝΩΤΗΣ

Το Dynamo Kettlebells σε συνεργασία σε συνεργασία το Ελληνικό Σωματείο Δυναμικού Τριάθλου, προκηρύσσει το 1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Kettlebell Sport BOLT IKLF και τον αγώνα της 2ης Φάσης της 1ης Πανελλήνιας Λίγκας Ημιμαραθωνίου 30 λεπτών με Kettlebell, υπό των Διεθνών Ομοσπονδιών International Kettlebell Lifting Federation και International Kettlebell Marathon Federation. Για το Kettlebell Sport, o Ημι-μαραθώνιος αγώνας που θα διεξαχθεί αποτελεί την Β’ φάση του ελληνικού και παγκοσμίου πρωταθλήματος Ημι-μαραθωνίου Ultimate Girevik Cup 2016.

2. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ – ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Το 1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Kettlebell Sport θα διεξαχθεί στις  29 Μαϊου 2016, στο The Core CrossFit – Kickbox, που βρίσκεται επί της οδού Γιαννιτσών 97, Περιστέρι-Αττικής, τηλ. επικοινωνίας 2105314497. Για το πρόγραμμα των αγώνων, θα ενημερωθείτε τη Δευτέρα 23 Μαϊου 2016 από την ιστοσελίδα μας και τη σελίδα του Dynamo Kettlebells στο Facebook.

3. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Για το άθλημα BOLT του kettlebell sport ισχύουν οι διεθνείς κανονισμοί της International Kettlebell Lifting Federation (http://iklf.co/bolt).

Για τον Ημι-μαραθώνιο 30 λεπτών με kettlebell ισχύουν οι διεθνείς κανονισμοί της International Kettlebell Marathon Federation (https://kettlebellmarathonfederation.wordpress.com/competition-events/).

4. ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ

Για τον αγώνα BOLT 5 και 10 λεπτών, οι αθλητές μπορούν να επιλέξουν ένα (1) έως τρία (3) από τα παρακάτω αγωνίσματα:

 1. Αρασέ με δύο kettlebell (Double Snatch) 5 λεπτά ή 10 λεπτά
 2. Ζετέ με δύο kettlebell (Double Jerk) 5 λεπτά ή 10 λεπτά
 3. Επολέ-ζετέ με δύο kettlebell (Double Clean & Jerk) 5 λεπτά ή 10 λεπτά
 4. Αρασέ με ένα kettlebell (Snatch) 5 λεπτά ή 10 λεπτά
 5. Ζετέ με ένα kettlebell (Jerk) 5 λεπτά ή 10 λεπτά
 6. Επολέ-ζετέ με ένα kettlebell (Clean & Jerk) 5 λεπτά ή 10 λεπτά

Στον αγώνα BOLT οι αθλητές επιλέγουν το βάρος του kettlebell με το οποίο θα αγωνιστούν. Νικητής ανακηρύσσεται εκείνος που θα πετύχει το μεγαλύτερο άθροισμα συνολικού βάρους (βάρος kettlebell επί τον αριθμό των έγκυρων επαναλήψεων) και συντελεστή δυσκολίας του kettlebell (βάρος του kettlebell επί 40) μέσα στο προκαθορισμένο χρονικό διάστημα (5 λεπτά ή 10 λεπτά). Οι αθλητές έχουν δικαίωμα να κάνουν απεριόριστο αριθμό αλλαγών από χέρι σε χέρι στα αγωνίσματα με ένα kettlebell, ενώ κατά τη διάρκεια της προσπάθειάς τους, μπορούν να ακουμπήσουν το kettlebell στην πλατφόρμα και να ξεκουραστούν.

Για τον Ημι-μαραθώνιο αγώνα 30 λεπτών με kettlebell, οι αθλητές μπορούν να επιλέξουν ένα από τα παρακάτω αγωνίσματα:

 1. Ζετέ με ένα kettlebell
 2. Επολέ ζετέ με ένα kettlebell
 3. Αρασέ με ένα kettlebell
 4. Μισό αρασέ με ένα kettlebell (Half Snatch)

Στον Ημι-μαραθώνιο αγώνα 30 λεπτών με kettlebell νικητής ανακηρύσσεται ο αθλητής που θα σημειώσει τους περισσότερους βαθμούς (αριθμός έγκυρων επαναλήψεων επί το συντελεστή δυσκολίας του kettlebell).

To πανελλήνιο και παγκόσμιο πρωτάθλημα Ημιμαραθωνίου 30 λεπτών με kettlebell διεξάγεται σε τρεις φάσεις (20 Μαρτίου, 29 Μαϊου και 30 Οκτωβρίου 2016). Οι βαθμοί που θα συγκεντρώσουν οι αθλητές στις τρεις φάσεις αθροίζονται για να ανακηρυχτούν οι πρωταθλητές Ελλάδος και κόσμου.

Oι αθλητές έχουν δικαίωμα να κάνουν απεριόριστο αριθμό αλλαγών από χέρι σε χέρι, ωστόσο ΔΕΝ επιτρέπεται να ακουμπήσουν το kettlebell στην πλατφόρμα για να ξεκουραστούν. Σε αυτήν την περίπτωση, η προσπάθεια του αθλητή ακυρώνεται.

5. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Δικαίωμα συμμετοχής στο 1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Kettlebell Sport έχουν οι Έλληνες και αλλοδαποί πολίτες που βρίσκονται νόμιμα στη χώρα μας. Οι αθλητές θα πρέπει να προσκομίσουν την ημέρα εκείνη, ιατρική βεβαίωση (Παθολόγο ή Καρδιολόγο ή Γενικό Ιατρό ή Αθλητίατρο) ότι μπορούν να συμμετέχουν σε αθλητικές δραστηριότητες και είναι υγιείς. Όσοι αθλητές έχουν προσκομίσει ιατρική βεβαίωση σε προηγούμενη διοργάνωση, δε χρειάζεται να φέρουν εκ νέου καθώς ισχύει για (1) ένα χρόνο.

6. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να υποβληθούν ηλεκτρονικά μέσω των αντίστοιχων φορμών στο κάτω μέρος αυτής της σελίδας, μέχρι την Κυριακή 22 Μαϊου 2016.

7. ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Το κόστος συμμετοχής για το πρωτάθλημα είναι:

 • δέκα (10) ευρώ για συμμετοχή σε έως και τρία οποιαδήποτε αγωνίσματα
 • πέντε (5) ευρώ για κάθε επιλέον αγώνισμα

(Για παράδειγμα, ένας αθλητή μπορεί να πάρει μέρος σε ένα αγώνισμα πέντε λεπτών, ένα αγώνισμα δέκα λεπτών και ένα αγώνισμα του Ημιμαραθωνίου με κόστος συμμετοχής δέκα ευρώ).

8. ΗΛΙΚΙΑΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ – ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΒΑΡΟΥΣ

Για το άθλημα BOLT:

Ηλικιακές ομάδες: Junior 2 (16-18), Open (19-49), Masters 1 (50-59)

Κατηγορίες βάρους:

Ανδρών: Lightweight (<73kg), Middleweight (73-87kg), Heavyweight (87-101kg), Unlimited (>101kg)

Γυναικών: Lightweight (<64kg), Middleweight (64-78kg), Heavyweight (78-92kg), Unlimited (>92kg)

Για τον Ημι-μαραθώνιο 30 λεπτών:

Ηλικιακές ομάδες: Open (19-39),Veteran 1 (40-49), Veteran 2 (50-59)

Κατηγορίες βάρους:

Ανδρών: -75, 75-85, +85kg

Γυναικών: -60, 60-70, +70kg

9. ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ – ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΕΡΙΒΟΛΗ

 • Οι αθλητές στον Ημι-μαραθώνιο Kettlebell πρέπει να φορούν σορτς που να μην σκεπάζουν τα γόνατα έτσι ώστε να είναι εμφανής η πλήρης έκταση των γονάτων στις θέσεις στήριξης στο στήθος και πάνω από το κεφάλι. Στο άθλημα BOLT επιτρέπονται τα εφαρμοστά κολάν.
 • Οι αθλητές πρέπει να φορούν κοντομάνικες μπλούζες για να φαίνεται η πλήρης έκταση των αγκώνων στη θέση στήριξης πάνω από το κεφάλι και πρέπει να φορούν παπούτσια.
 • Βάρος kettlebell (BOLT): Οι άνδρες μπορούν να επιλέξουν να αγωνιστούν με kettlebell βάρους 12, 16, 20, 24, 28, 32 κιλών. Οι γυναικες μπορούν να επιλέξουν να αγωνιστούν με kettlebell βάρους 8, 12, 16, 20, 24 κιλών
 • Βάρος kettlebell (Ημιμαραθώνιος): οι άνδρες μπορούν να επιλέξουν να αγωνιστούν με kettlebell βάρους 16, 20, 24, 28, 32 κιλών. Οι γυναικες μπορούν να επιλέξουν να αγωνιστούν με kettlebell βάρους 8, 12, 16, 20, 24 κιλών.
 • Οι αθλητές απαγορεύεται να αγωνιστούν με επιγονατίδες, επιαγκωνίδες ή ξυπόλητοι. Επίσης, οι αθλητές απαγορεύεται να φορούν γάντια ή να καλύπτουν τις παλάμες ή τα δάχτυλα με αθλητικό taping.

10. ΖΥΓΙΣΗ

Η ζύγιση των αθλητών θα γίνει μία ώρα πριν από την έναρξη των αγώνων.

11. ΚΡΙΤΕΣ

Θα διαιτητεύσουν πιστοποιημένοι εθνικοί κριτές της ILKF και της IKMF.

12. ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ

Η κάλυψη της διοργάνωσης θα γίνει από εθελοντική ομάδα διάσωσης.

13. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΑΠΟΝΟΜΗ – ΕΠΑΘΛΑ

Θα δοθούν μετάλλια στους τρεις πρώτους  του κάθε αγωνίσματος και τα αποτελέσματα θα κοινοποιηθούν στις διεθνείς ομοσπονδίες IKLF και IKMF και θα κοινοποιηθούν στον ιστότοπο του Dynamo Kettlebells.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Για το άθλημα Kettlebell τηλ. επικοινωνίας: 6946829482 κ. Κατσιγιάννης Σπυρίδων και στο e-mail του Dynamo info@kettlebells-dynamo.gr

ΦΟΡΜΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ


Εγγραφείτε στο newsletter
του Dynamo Kettlebells

Εγγραφείτε στο newsletter

του Dynamo Kettlebells

και κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ έναν οδηγό 16 σελίδων για την αιώρηση με kettlebell (Kettlebell Swing)

Ευχαριστούμε γιατην εγγραφή σας!

Pin It on Pinterest