Από τον Φεβρουάριο 2022 που αναστείλαμε τη λειτουργία των ομαδικών τμημάτων προπόνησης με Kettlebell και προπόνησης δύναμης με μπάρα, μετά την απώλεια του επικεφαλούς προπονητή Σπύρου Κατσιγιάννη, οι αθλητές του αγωνιστικού τμήματος του Dynamo Club συνέχισαν ανεξάρτητα τις προπονήσεις και την αθλητική τους δραστηριότητα, «κάνοντας πράξη» τα συνθήματα “Lift. Repeat.” και  “StillLifting” από τα επίσημα μπλουζάκια του σωματείου. Συμμετείχαν σε διάφορες αγωνιστικές διοργανώσεις, κατακτώντας διακρίσεις και επιβεβαιώνοντας το εξαιρετικό προπονητικό τους υπόβαθρο, το αγωνιστικό και αθλητικό προφίλ που έχτισαν με τον Σπύρο Κατσιγιάννη στο πλευρό τους όλα τα προηγούμενα χρόνια.

 

Συμμετοχή σε αγώνες Άρσης Δραμιών (Kettlebell Lifting)

Αθλητές και αθλήτρια του σωματείου μας συμμετείχαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Άρσης Δραμιών 2022 (Ναύπλιο), στο Κύπελλο Ελλάδος 2023 (Βόλος) και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Άρσης Δραμιών 2023 (Αθήνα), κατακτώντας συνολικά 2 χρυσά μετάλλια, 1 ασημένιο και 3 χάλκινα. Η αθλήτρια ανήκει επιπλέον στους Διεθνείς Κριτές της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας IUKL στο άθλημα της Άρσης Δραμιών, μετά την παρακολούθηση του αντίστοιχου σεμιναρίου διεθνών κριτών (Απρίλιος 2023), το οποίο περιλάμβανε θεωρητικό και πρακτικό μέρος.

Επισημαίνεται ότι στο παρελθόν οι αθλητές και αθλήτριές μας συμμετείχαν κυρίως σε αγώνες μεγάλης διάρκειας με Kettlebell, δηλαδή σε Ημιμαραθώνιο με ένα ή δύο Kettlebell (30 λεπτά) και Μαραθώνιο με ένα Kettlebell (60 λεπτά), όπου δεν επιτρέπεται να ακουμπήσεις το Kettlebell  στην αγωνιστική πλατφόρμα πριν την ολοκλήρωση της χρονικής διάρκειας του αγώνα (στην περίπτωση που συμβεί αυτό ο αθλητής μηδενίζεται) και μπορούν να γίνουν πολλαπλές αλλαγές χεριού.

Οι αγώνες Άρσης Δραμιών της ελληνικής ομοσπονδίας ΠΟΣΔ έχουν διάρκεια 10 λεπτά και περιλαμβάνουν τις άρσεις:

  • Ζετέ (Jerk) με δύο Kettlebell
  • Επολέ-Ζετέ (Clean and Jerk) με δύο Kettlebell και
  • Αρασέ (Snatch) με μία αλλαγή χεριού.

Στην κατηγορία ερασιτεχνών και την ηλικιακή κατηγορία Open (18+ ετών) οι άνδρες αθλητές αγωνίζονται με Kettlebell 24 κιλών, ενώ οι γυναίκες 16 κιλών. Οι κανονισμοί είναι διαφορετικοί από τους αγώνες μεγάλης διάρκειας, με μεγαλύτερη διαφορά το ότι επιτρέπεται να ολοκληρώσεις τον αγώνα πριν τα 10 λεπτά, αφήνοντας το Kettlebell στην πλατφόρμα, και το σκορ μετράει (δεν μηδενίζεσαι).

Το άθλημα του Kettlebell Sport, ή αλλιώς Άρσης Δραμιών, αναγνωρίστηκε επίσημα από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού μέσω της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματικής Διάπλασης και Φίτνες (ΠΟΣΔ). Το Dynamo Club, από την ίδρυσή του, καλλιεργούσε το άθλημα αυτό με επιτυχία, εκπροσωπώντας παγκόσμιες ομοσπονδίες. Παράλληλα, ο ιδρυτής και επικεφαλής προπονητής του, Σπύρος Κατσιγιάννης, διετέλεσε Γενικός Γραμματέας της διεθνούς ομοσπονδίας IKMF και επικεφαλής διεθνών κριτών. Μεταξύ άλλων, στα χρόνια λειτουργίας του, το σωματείο μας διοργάνωσε εθνικούς αγώνες και ένα πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα (2017), εργάστηκε προς την κατεύθυνση ανάπτυξης του αθλήματος με τη διοργάνωση σεμιναρίων αρχαρίων και εκπαιδευτών. Αθλητές και αθλήτριές του συμμετείχαν με διακρίσεις σε εθνικούς και διεθνείς αγώνες, κατακτώντας ταυτόχρονα και τιμητικές διακρίσεις για το άθλημα (τίτλους Master of Sport International Class, Master of Sport και Candidate Master of Sport).

 

Συμμετοχή σε αγώνα Strongman

Αθλητής μας ανέλαβε τη διοργάνωση και συμμετείχε στον αγώνα Strongman ‘Static Monsters 2023’, κατακτώντας χρυσό και αργυρό μετάλλιο. Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε στον Πειραιά και περιλάμβανε δύο αγωνίσματα του Strongman Sport: την άρση κορμού (Log Lift) και το deadlift με μπάρα μεγάλης διαμέτρου (Axle Deadlift).

Το 2018, το σωματείο μας ανέλαβε την εκπροσώπηση στην Ελλάδα της διεθνούς αγωνιστικής διοργάνωσης Static Monsters και ο Μπάμπης Κουντούρης, αθλητής με διακρίσεις του Σπύρου Κατσιγιάννη, συνεχίζει τη διοργάνωση των αγώνων, ως υπεύθυνος της ομάδας του Elite Powersports Iron Crew.

 

Συμμετοχή σε αγώνες Δυναμικού Τριάθλου (PowerLifting)

Αθλητής του σωματείου μας συμμετείχε σε αγώνα Δυναμικού Τριάθλου (2022), κατακτώντας χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία του και επιβεβαιώνοντας την υψηλού επιπέδου τεχνική του. Ο αγώνας διοργανώθηκε από το ΣΔΑ Νεστόρειο Ελευσίνας και ήταν αφιερωμένος στον Σπύρο Κατσιγιάννη.

 

Συμμετοχή σε αγώνες δρόμου

Αθλητής μας συνεχίζει την “αλλαγή πορείας” και συμμετέχει ερασιτεχνικά σε αγώνες δρόμου, τόσο εντός, όσο και εκτός Ελλάδας. Η συμμετοχή του στον αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας το 2023 αποτελούσε το μεγαλύτερό του στοίχημα και το αποτέλεσμα δικαίωσε την προσπάθειά του.

 

Ευχόμαστε σε όλους Καλή χρονιά με υγεία, δύναμη και αγωνιστικές επιτυχίες!

Εγγραφείτε στο newsletter
του Dynamo Kettlebells

Εγγραφείτε στο newsletter

του Dynamo Kettlebells

και κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ έναν οδηγό 16 σελίδων για την αιώρηση με kettlebell (Kettlebell Swing)

Ευχαριστούμε γιατην εγγραφή σας!

Pin It on Pinterest