Η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια στην οποία απονεμήθηκε ο τίτλος Candidate Master of Sport είναι η Σοφία Ζαφειροπούλου, μετά την επίδοση που πέτυχε την Κυριακή 12 Μαρτίου, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ημι-Μαραθωνίου & Μαραθωνίου με Kettlebell IKMF. Η αθλήτρια του Dynamo Kettlebells ολοκλήρωσε 314 επαναλήψεις στην άρση του επολέ-ζετέ με kettlebell 16 κιλών μέσα σε τριάντα λεπτά, επίδοση που την τοποθετεί στην παγκόσμια ελίτ των αθλητών αγώνων kettlebell μεγάλης διάρκειας.

Επίδοση επιπέδου Candidate Master of Sport πέτυχε και ο Χαράλαμπος Φωτιάδης της Olympian Team, που ολοκλήρωσε 434 επαναλήψεις στην άρση του ζετέ, με kettlebell 28 κιλών. Οι δύο αθλητές είναι οι πρώτοι Έλληνες που παίρνουν την πρόκριση για να πάρουν μέρος στο 2ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ημι-Μαραθωνίου & Μαραθωνίου με Kettlebell IKMF, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 26-28 Μαϊου 2017.

Στο πανελλήνιο πρωτάθλημα της 12ης Μαρτίου πήραν μέρος συνολικά δεκαεννέα αθλητές. Ο πολυ-αθλητής Αριστοτέλης Άνθης ήταν ο πρώτος στην Ελλάδα που ολοκλήρωσε Μαραθώνιο 60 λεπτών με kettlebell, ενώ εντυπωσίασαν οι αθλήτριες του The Core Force Crossfit Γιώτα Ματθέ και Λουκία Καυκιά (χρυσό και αργυρό μετάλλιο στο αγώνισμα του αρασέ), που ολοκήρωσαν 457 και 446 επαναλήψεις αντίστοιχα, και οι δύο με kettlebell 14 κιλών. Πολύ καλή εμφάνιση έκαναν επίσης η αθλήτρια Φωτεινή Τσέκκα από τη Ρόδο και ο Παναγιώτης Χονδρός από τη Λειβαδιά. Τις εντυπώσεις έκλεψε ο 14χρονος Κωνσταντίνος Κωνσταντακέλος της Olympian Team, που ολοκλήρωσε Ημι-Μαραθώνιο 30 λεπτών με kettlebell 16 κιλών στην άρση του ζετέ.

Φωτογραφίες από τη διοργάνωση μπορείτε να δείτε στη σελίδα Kettlebell Sport Greece στο Facebook.

Το πανελλήνιο πρωτάθλημα ήταν επίσης και αγώνας πρώτης φάσης για το Ultimate Girevik Cup, την παγκόσμια λίγκα Ημι-Μαραθωνίου με Kettlebell της IKMF. Ο αγώνας της 2ης φάσης θα πραγματοποιηθεί στις 7 Μαϊου, στο πλαίσιο του Ελληνικού Φεστιβάλ Αθλημάτων Δύναμης.

Εγγραφείτε στο newsletter
του Dynamo Kettlebells

Εγγραφείτε στο newsletter

του Dynamo Kettlebells

και κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ έναν οδηγό 16 σελίδων για την αιώρηση με kettlebell (Kettlebell Swing)

Ευχαριστούμε γιατην εγγραφή σας!

Pin It on Pinterest