1.  ΟΡΓΑΝΩΤΗΣ

Το Dynamo Kettlebells σε συνεργασία σε συνεργασία με το The Core Crossfit – Kickbox και Ελληνικό Σωματείο Δυναμικού Τριάθλου, προκηρύσσει αγώνα Kettlebell Sport BOLT, υπό τη διεθνή ομοσπονδία International Kettlebell Lifting Federation.

2. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ – ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Ο αγώνας θα διεξαχθεί το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, στις 14.00, στο The Core CrossFit – Kickbox, που βρίσκεται επί της οδού Γιαννιτσών 97, Περιστέρι-Αττικής, τηλ. επικοινωνίας 2105314497. Για το πρόγραμμα των αγώνων, θα ενημερωθείτε την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016 από την ιστοσελίδα μας και τη σελίδα του Dynamo Kettlebells στο Facebook.

3. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Ισχύουν οι διεθνείς κανονισμοί της International Kettlebell Lifting Federation (http://iklf.co/bolt).

4. ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ

Για τον αγώνα BOLT 5 και 10 λεπτών, οι αθλητές μπορούν να επιλέξουν ένα (1) έως δύο (2) από τα παρακάτω αγωνίσματα:

  1. Αρασέ με δύο kettlebell (Double Snatch) 5 λεπτά ή 10 λεπτά
  2. Ζετέ με δύο kettlebell (Double Jerk) 5 λεπτά ή 10 λεπτά
  3. Επολέ-ζετέ με δύο kettlebell (Double Clean & Jerk) 5 λεπτά ή 10 λεπτά
  4. Αρασέ με ένα kettlebell (Snatch) 5 λεπτά ή 10 λεπτά
  5. Ζετέ με ένα kettlebell (Jerk) 5 λεπτά ή 10 λεπτά
  6. Επολέ-ζετέ με ένα kettlebell (Clean & Jerk) 5 λεπτά ή 10 λεπτά

Στον αγώνα BOLT οι αθλητές επιλέγουν το βάρος του kettlebell με το οποίο θα αγωνιστούν. Νικητής ανακηρύσσεται εκείνος που θα πετύχει το μεγαλύτερο άθροισμα συνολικού βάρους (βάρος kettlebell επί τον αριθμό των έγκυρων επαναλήψεων) και συντελεστή δυσκολίας του kettlebell (βάρος του kettlebell επί 40) μέσα στο προκαθορισμένο χρονικό διάστημα (5 λεπτά ή 10 λεπτά). Οι αθλητές έχουν δικαίωμα να κάνουν απεριόριστο αριθμό αλλαγών από χέρι σε χέρι στα αγωνίσματα με ένα kettlebell, ενώ κατά τη διάρκεια της προσπάθειάς τους, μπορούν να ακουμπήσουν το kettlebell στην πλατφόρμα και να ξεκουραστούν.

5. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα έχουν οι Έλληνες και αλλοδαποί πολίτες που βρίσκονται νόμιμα στη χώρα μας. Οι αθλητές θα πρέπει να προσκομίσουν την ημέρα εκείνη, ιατρική βεβαίωση (Παθολόγο ή Καρδιολόγο ή Γενικό Ιατρό ή Αθλητίατρο) ότι μπορούν να συμμετέχουν σε αθλητικές δραστηριότητες και είναι υγιείς. Όσοι αθλητές έχουν προσκομίσει ιατρική βεβαίωση σε προηγούμενη διοργάνωση, δε χρειάζεται να φέρουν εκ νέου καθώς ισχύει για (1) ένα χρόνο.

6. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να υποβληθούν ηλεκτρονικά μέσω της αντίστοιχης φόρμας στο κάτω μέρος αυτής της σελίδας, μέχρι την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016.

7. ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Το κόστος συμμετοχής για το πρωτάθλημα είναι 10 ευρώ.

8. ΗΛΙΚΙΑΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ – ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΒΑΡΟΥΣ

Ηλικιακές ομάδες: Junior I (13-15), Junior II (16-18), Open (19-49), Masters 1 (50-59)

Κατηγορίες βάρους:

Ανδρών: Lightweight (<73kg), Middleweight (73-87kg), Heavyweight (87-101kg), Unlimited (>101kg)

Γυναικών: Lightweight (<64kg), Middleweight (64-78kg), Heavyweight (78-92kg), Unlimited (>92kg)

9. ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ – ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΕΡΙΒΟΛΗ

  • Οι αθλητές πρέπει να φορούν σορτς που να μην σκεπάζουν τα γόνατα έτσι ώστε να είναι εμφανής η πλήρης έκταση των γονάτων στις θέσεις στήριξης στο στήθος και πάνω από το κεφάλι. Eπιτρέπονται επίσης τα εφαρμοστά κολάν.
  • Οι αθλητές πρέπει να φορούν κοντομάνικες μπλούζες για να φαίνεται η πλήρης έκταση των αγκώνων στη θέση στήριξης πάνω από το κεφάλι και πρέπει να φορούν παπούτσια.
  • Βάρος kettlebell: Οι άνδρες μπορούν να επιλέξουν να αγωνιστούν με kettlebell βάρους 12, 16, 20, 24, 28, 32 κιλών, ενώ για της κατηγορίες Junior οι αθλητές μπορούν να αγωνιστούν και με kettlebell βάρους 8 κιλών. Οι γυναικες μπορούν να επιλέξουν να αγωνιστούν με kettlebell βάρους 8, 12, 16, 20, 24 κιλών
  • Οι αθλητές απαγορεύεται να αγωνιστούν με επιγονατίδες, επιαγκωνίδες ή ξυπόλητοι. Επίσης, οι αθλητές απαγορεύεται να φορούν γάντια ή να καλύπτουν τις παλάμες ή τα δάχτυλα με αθλητικό taping.

10. ΖΥΓΙΣΗ

Η ζύγιση των αθλητών θα γίνει μία ώρα πριν από την έναρξη των αγώνων.

11. ΚΡΙΤΕΣ

Θα διαιτητεύσουν πιστοποιημένοι εθνικοί κριτές της ILKF.

12. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΑΠΟΝΟΜΗ – ΕΠΑΘΛΑ

Θα δοθούν μετάλλια στους τρεις πρώτους  του κάθε αγωνίσματος και τα αποτελέσματα θα κοινοποιηθούν στις διεθνείς ομοσπονδίες IKLF και IKMF και θα κοινοποιηθούν στον ιστότοπο του Dynamo Kettlebells.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τηλ. επικοινωνίας: 6946829482 κ. Κατσιγιάννης Σπυρίδων και στο e-mail του Dynamo info@kettlebells-dynamo.gr

ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Εγγραφείτε στο newsletter
του Dynamo Kettlebells

Εγγραφείτε στο newsletter

του Dynamo Kettlebells

και κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ έναν οδηγό 16 σελίδων για την αιώρηση με kettlebell (Kettlebell Swing)

Ευχαριστούμε γιατην εγγραφή σας!

Pin It on Pinterest