Με τρία μετάλλια, ένα χρυσό, ένα αργυρό και ένα χάλκινο επέστρεψε η ομάδα τεσσάρων αθλητών του Dynamo Kettlebells που εκπροσώπησε την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2018 της Internationan Kettlebell Marathon Federation.

Το πρωτάθλημα πραγματοποιήθηκε στις 23-25 Νοεμβρίου στην πόλη Αντεκέρα της Ισπανίας και ηταν το μεγαλύτερο μέχρι σήμερα στην ιστορία της ομοσπονδίας, με συμμετοχές 206 αθλητών από 22 χώρες, που πήραν μέρος σε περισσότερα από 300 αγωνίσματα.

Οι τέσσερις αθλητές του Dynamo που εκπροσώπησαν την Ελλάδα ήταν οι Σοφία Ζαφειροπούλου, Γιώτα Ματθέ, Παντελής Ροπόκης και Μιχάλης Σταμόπουλος. Και οι τέσσερις πέτυχαν τις απαιτούμενες επιδόσεις που αποτελούσαν τα όρια πρόκρισης για το παγκόσμιο πρωτάθλημα σε εθνικό αγώνα που πραγματοποιήθηκε στις 21 Οκτωβρίου, στο Core Crossfit.

 

Η Σοφία Ζαφειροπούλου αγωνίστηκε στο Μαραθώνιο εξήντα λεπτών, στην άρση του επολέ-ζετέ (One Arm Long Cycle) στην κατηγορία Veteran 1 (40-49 ετών), -60 κιλών, με kettlebell 12 κιλών και ολοκλήρωσε 774 έγκυρες επαναλήψεις. Με την επίδοσή της αυτή πήρε την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία της, ενώ απέσπασε και την κορυφαία διάκριση για αθλητές της IKMF, Master of Sport World Class.

H Σοφία ξεκίνησε να προπονείται στο kettlebell sport στο Dynamo Kettlebells το 2014 και το Μάρτιο του 2017, ήταν η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια που πήρε τη Διάκριση Candidate Master of Sport στον Ημιμαραθώνιο με kettlebell.

Ο Μιχάλης Σταμόπουλος ήταν ο δεύτερος Έλληνας αθλητής που ανέβηκε στο βάθρο των νικητών. Αγωνίστηκε στο Μαραθώνιο 60 λεπτών, στην άρση του ζετέ (jerk) με kettlebell 24 κιλών. Με την επίδοση των 860 έγκυρων επαναλήψεων πήρε τη δεύτερη θέση και το αργυρό μετάλλιο στη κατηγορία Open (19-39 ετών) 75-85 κιλών.

Ο Μιχάλης ξεκίνησε να προπονείται στο Dynamo Kettlebells to 2014 και το Μάρτιο του 2018 πήρε τη διάκριση Candidate Master of Sport IKMF στην άρση του ζετέ.

Στον πρώτο της διεθνή αγώνα στην κατηγορία Elite, η Γιώτα Ματθέ αγωνίστηκε στο Μαραθώνιο 60 λεπτών στην άρση του ημι-αρασέ (half snatch) με kettlebell 16 κιλών. Με επίδοση 733 έγκυρων επαναλήψεων πήρε την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία Open (19-39 ετών), 60-70 κιλών, όπως επίσης και τη διάκριση Master of Sport IKMF.

Η Γιώτα ξεκίνησε να προπονείται στο kettlebell sport το 2016, στο Core Crossfit με προπονητή το Σπύρο Κατσιγιάννη και είναι η πρώτη στην Ελλάδα που πήρε τη διάκριση Master of Sport στην ηλικιακή κατηγορία Open.

Ο Παντελής Ροπόκης, κορυφαίος Έλληνας αθλητής στον Ημιμαραθώνιο με Kettlebell, παγκόσμιος πρωταθλητής το 2017 και πανευρωπαϊκός πρωταθλητής το 2018 στον Ημιμαραθώνιο 30 λεπτών Ημιαρασέ, δεν κατάφερε να υπερασπιστεί τον τίτλο του, αφού εγκατέλειψε την προσπάθειά του πριν από τη λήξη του χρόνου και ακυρώθηκε.

Την ελληνική αποστολή στην Ισπανία συνόδευσε ο Σπύρος Κατσιγιάννης, προπονητής των τεσσάρων αθλητών και γενικός γραμματέας της International Kettlebell Marathon Federation.

Η αγωνιστική ομάδα και ο προπονητής του Dynamo Kettlebells θέλουν να απευθύνουν ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς μας, τα καταστήματα ειδών γυμναστικής και αθλητικής διατροφής BodyWorks, όπως επίσης και όλα ανεξαιρέτως τα μέλη και τους φίλους του σωματείου Δυναμό Παλαιού Φαλήρου, που στήριξαν την ομάδα με την αγάπη τους όσο και οικονομικά.

Εγγραφείτε στο newsletter
του Dynamo Kettlebells

Εγγραφείτε στο newsletter

του Dynamo Kettlebells

και κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ έναν οδηγό 16 σελίδων για την αιώρηση με kettlebell (Kettlebell Swing)

Ευχαριστούμε γιατην εγγραφή σας!

Pin It on Pinterest