IKMF Kettlebell Marathon Hellenic Championship, 18 Μαρτίου, The Core Crossfit

1.  ΟΡΓΑΝΩΤΗΣ

Το Dynamo Kettlebells σε συνεργασία με το Core Crossfit και το Ελληνικό Σωματείο Δυναμικού Τριάθλου, προκηρύσσει το διαγωνισμό “IKMF Kettlebell Marathon Hellenic Championship“, Ημι-Μαραθωνίου 30 λεπτών, Μαραθωνίου 60 λεπτών και μίνι Τριάθλου 15 λεπτών με kettlebell, υπό τη διεθνή ομοσπονδία International Kettlebell Marathon Federation.

Ο αγώνας θα αποτελεί προκριματικό για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της IKMF, που θα πραγματοποιηθεί στις 25-27 Μαϊου, στο Portlaoise της Ιρλανδίας. Προϋπόθεση συμμετοχής των αθλητών στην κατηγορία Elite σε διεθνείς αγώνες είναι η ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΕΠΙΔΟΣΗΣ ΕΠΙΠΕΔΟΥ CMS +/-20 επαναλήψεις. Τα όρια πρόκρισης για τους αθλητές της ερασιτεχνικής κατηγορίας είναι οι επιδόσεις επιπέδου Rank 2, σύμφωνα με τους πίνακες κατάταξης αθλητών της IKMF.

2. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ – ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Ο διαγωνισμός IKMF Kettlebell Marathon Hellenic Championship θα διεξαχθεί την Κυριακή 18 Μαρτίου 2018, 11.00 π.μ., στο The Core CrossFit – Kickbox, που βρίσκεται επί της οδού Γιαννιτσών 97, Περιστέρι-Αττικής, τηλ. επικοινωνίας 2105314497. Για το πρόγραμμα των αγώνων, θα ενημερωθείτε τη Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018 από την ιστοσελίδα μας και τη σελίδα του Dynamo Kettlebells στο Facebook.

3. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Ισχύουν οι διεθνείς κανονισμοί της International Kettlebell Marathon Federation (https://kettlebellmarathonfederation.wordpress.com/competition-events/).

4. ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ

Για τους αγώνες 30 και 60 λεπτών, οι αθλητές μπορούν να επιλέξουν ένα από τα παρακάτω αγωνίσματα:

 1. Ζετέ με ένα kettlebell (Jerk)
 2. Επολέ ζετέ με ένα kettlebell (One-Arm Long Cycle)
 3. Αρασέ με ένα kettlebell (Snatch)
 4. Ημι-αρασέ με ένα kettlebell (Half Snatch)

Nικητής ανακηρύσσεται ο αθλητής που θα σημειώσει τους περισσότερους βαθμούς (αριθμός έγκυρων επαναλήψεων επί το συντελεστή δυσκολίας του kettlebell).

Oι αθλητές έχουν δικαίωμα να κάνουν απεριόριστο αριθμό αλλαγών από χέρι σε χέρι, ωστόσο ΔΕΝ επιτρέπεται να ακουμπήσουν το kettlebell στην πλατφόρμα για να ξεκουραστούν. Σε αυτήν την περίπτωση, η προσπάθεια του αθλητή ακυρώνεται.

Για το μίνι Τρίαθλο, οι αθλητές πρέπει να εκτελέσουν διαδοχικά τις άρσεις του ζετέ, του αρασέ και του επολέ-ζετέ (όλες με ένα kettlebell), με αυτήν τη σειρά, για πέντε λεπτά την κάθε μία. Όλες οι ασκήσεις εκτελούνται με το ίδιο βάρος. Oι αθλητές έχουν δικαίωμα να κάνουν απεριόριστο αριθμό αλλαγών από χέρι σε χέρι και μπορούν όποτε θελήσουν να ακουμπήσουν το kettlebell στην πλατφόρμα και να ξεκουραστούν.

Νικητής ανακηρύσσεται ο αθλητής που θα σημειώσει τους περισσότερους βαθμούς (αριθμός έγκυρων επαναλήψεων επί το συντελεστή δυσκολίας του kettlebell).

5. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό IKMF Kettlebell Marathon Hellenic Championship έχουν οι Έλληνες και αλλοδαποί πολίτες που βρίσκονται νόμιμα στη χώρα μας. Οι αθλητές θα πρέπει να προσκομίσουν την ημέρα εκείνη, ιατρική βεβαίωση (από Παθολόγο ή Καρδιολόγο ή Γενικό Ιατρό ή Αθλητίατρο) ότι μπορούν να συμμετέχουν σε αθλητικές δραστηριότητες και είναι υγιείς. Όσοι αθλητές έχουν προσκομίσει ιατρική βεβαίωση σε προηγούμενη διοργάνωση, δε χρειάζεται να φέρουν εκ νέου καθώς ισχύει για (1) ένα χρόνο.

6. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι δηλώσεις συμμετοχής στο διαγωνισμό IKMF Kettlebell Marathon Hellenic Championship πρέπει να υποβληθούν ηλεκτρονικά μέσω της φόρμας στο κάτω μέρος αυτής της σελίδας, μέχρι την Κυριακή 11 Μαρτίου 2018.

7. ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Το κόστος συμμετοχής για το διαγωνισμό είναι δεκαπέντε (15) ευρώ, για τους αθλητές από την κατηγορία Junior 2 και άνω. Για τους αθλητές της κατηγορίας Junior 1 η συμμετοχή είναι δωρεάν.

8. ΗΛΙΚΙΑΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ – ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΒΑΡΟΥΣ

Ηλικιακές ομάδες:

 1. Junior 1 (U15): μέχρι 14 ετών (μόνο για αγώνες εθνικού επιπέδου)
 2. Junior 2 (U19): 15-18
 3. Open division: 19-39
 4. Veteran 1: 40-49
 5. Veteran 2: 50-59
 6. Veteran 3: 60-69
 7. Veteran 4: 70+

Κατηγορίες βάρους:

Για τους junior U15 υπάρχουν δύο κατηγορίες βάρους:

Κορασίδων: -45, +45kg for girls

Παίδων: -55, +55kg for boys

Για όλες τις υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες οι κατηγορίες βάρους είναι:

Ανδρών: -75, 75-85, +85kg

Γυναικών: -60, 60-70, +70kg

9. ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ – ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΕΡΙΒΟΛΗ

 • Οι αθλητές πρέπει να φορούν σορτς που να μην σκεπάζουν τα γόνατα έτσι ώστε να είναι εμφανής η πλήρης έκταση των γονάτων στις θέσεις στήριξης στο στήθος και πάνω από το κεφάλι.
 • Οι αθλητές πρέπει να φορούν κοντομάνικες μπλούζες για να φαίνεται η πλήρης έκταση των αγκώνων στη θέση στήριξης πάνω από το κεφάλι και πρέπει να φορούν παπούτσια.
 • Βάρος kettlebell: οι άνδρες μπορούν να επιλέξουν να αγωνιστούν με kettlebell βάρους 16, 20, 24, 28, 32 κιλών. Οι γυναικες μπορούν να επιλέξουν να αγωνιστούν με kettlebell βάρους 8, 12, 16, 20, 24 κιλών.
 • Οι αθλητές απαγορεύεται να αγωνιστούν ξυπόλητοι, απαγορεύεται να φορούν γάντια ή να καλύπτουν τις παλάμες ή τα δάχτυλα με αθλητικό taping.
 • Επιτρέπονται οι επιγονατίδες από νεοπρέν, τα προστατευτικά καρπών πλάτους έως 12 εκατοστών και η χρήση δερμάτινης ζώνης για τη μέση, με πλάτος που δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 12 εκατοστά.
 • Οι αθλητές μπορούν να χρησιμοποιούν ζώνες μαγνησίας όπως αυτές που χρησιμοποιούνται στην αναρρίχηση.
 • Οι διαγωνιζόμενοι πρέπει να φροντίζουν οι ίδιοι για τις ανάγκες τους σε μαγνησία. Ο διοργανωτής δεν έχει υποχρέωση να παρέχει μαγνησία στους διαγωνιζόμενους.

10. ΖΥΓΙΣΗ

Η ζύγιση των αθλητών θα γίνει μία ώρα πριν από την έναρξη των αγώνων.

11. ΚΡΙΤΕΣ

Θα διαιτητεύσουν πιστοποιημένοι διεθνείς και εθνικοί κριτές της IKMF.

12. ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ

Η κάλυψη της διοργάνωσης θα γίνει από εθελοντική ομάδα διάσωσης.

13. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΑΠΟΝΟΜΗ – ΕΠΑΘΛΑ

1. Σε αγωνίσματα και κατηγορίες βάρους όπου θα συμμετέχει μόνο ένας αθλητής ή αθλήτρια, ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΝΕΜΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑΛΛΙΑ.
2. Σε αγωνίσματα και κατηγορίες βάρους όπου θα συμμετέχουν δύο αθλητές ή αθλήτριες, ΘΑ ΑΠΟΝΕΜΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ.
3. Σε αγωνίσματα και κατηγορίες βάρους όπου θα συμμετέχουν τρεις αθλητές ή αθλήτριες, ΘΑ ΑΠΟΝΕΜΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΧΡΥΣΟ ΚΑΙ ΑΡΓΥΡΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ.
4. Σε αγωνίσματα και κατηγορίες βάρους όπου θα συμμετέχουν από τέσσερις αθλητές ή αθλήτριες και πάνω, ΘΑ ΑΠΟΝΕΜΟΝΤΑΙ ΧΡΥΣΟ, ΑΡΓΥΡΟ ΚΑΙ ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ.

Τα αποτελέσματα θα κοινοποιηθούν στη διεθνή ομοσπονδία IKMF και θα κοινοποιηθούν στον ιστότοπο του Dynamo Kettlebells. Θα δοθούν διπλώματα επίδοσης σε όλους τους αθλητές.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τηλ. επικοινωνίας: 6946829482 (Σπύρος Κατσιγιάννης) και στο e-mail του Dynamo info@kettlebells-dynamo.gr

ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Εγγραφείτε στο newsletter
του Dynamo Kettlebells

Εγγραφείτε στο newsletter

του Dynamo Kettlebells

και κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ έναν οδηγό 16 σελίδων για την αιώρηση με kettlebell (Kettlebell Swing)

Ευχαριστούμε γιατην εγγραφή σας!

Pin It on Pinterest