1η Πανελλήνια Λίγκα Ημι-Μαραθωνίου 30 λεπτών με kettlebell IKMF, 2η φάση

1.  ΟΡΓΑΝΩΤΗΣ

Το Dynamo Kettlebells σε συνεργασία με το Ελληνικό Σωματείο Δυναμικού Τριάθλου, προκηρύσσει τον αγώνα της 3ης Φάσης της 1ης Πανελλήνιας Λίγκας Ημιμαραθωνίου 30 λεπτών με Kettlebell. Ο αγώνας θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα της διεθνούς ομοσπονδίας International Kettlebell Marathon Federation. Για το Kettlebell Sport, o Ημι-μαραθώνιος αγώνας αποτελεί την Γ’’ φάση του ελληνικού και παγκοσμίου πρωταθλήματος Ημι-μαραθωνίου Ultimate Girevik Cup 2016.

2. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ – ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί στις  30 Οκτωβρίου 2016, στο Dynamo Kettlebells, που βρίσκεται επί της οδού Πανδρόσου 50, Παλαιό Φάληρο Αττικής. Για το πρόγραμμα των αγώνων, θα ενημερωθείτε τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016 από την ιστοσελίδα μας και τη σελίδα του Dynamo Kettlebells στο Facebook.

3. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Για τον Ημι-μαραθώνιο 30 λεπτών με kettlebell ισχύουν οι διεθνείς κανονισμοί της International Kettlebell Marathon Federation (https://kettlebellmarathonfederation.wordpress.com/competition-events/).

4. ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ

Για τον Ημι-μαραθώνιο αγώνα 30 λεπτών με kettlebell, οι αθλητές μπορούν να επιλέξουν ένα από τα παρακάτω αγωνίσματα:

  1. Ζετέ με ένα kettlebell
  2. Επολέ ζετέ με ένα kettlebell
  3. Αρασέ με ένα kettlebell
  4. Μισό αρασέ με ένα kettlebell (Half Snatch)

Στον Ημι-μαραθώνιο αγώνα 30 λεπτών με kettlebell νικητής ανακηρύσσεται ο αθλητής που θα σημειώσει τους περισσότερους βαθμούς (αριθμός έγκυρων επαναλήψεων επί το συντελεστή δυσκολίας του kettlebell).

To πανελλήνιο και παγκόσμιο πρωτάθλημα Ημιμαραθωνίου 30 λεπτών με kettlebell διεξάγεται σε τρεις φάσεις (20 Μαρτίου, 29 Μαϊου και 30 Οκτωβρίου 2016). Οι βαθμοί που θα συγκεντρώσουν οι αθλητές στις τρεις φάσεις αθροίζονται για να ανακηρυχτούν οι πρωταθλητές Ελλάδος και κόσμου.

Oι αθλητές έχουν δικαίωμα να κάνουν απεριόριστο αριθμό αλλαγών από χέρι σε χέρι, ωστόσο ΔΕΝ επιτρέπεται να ακουμπήσουν το kettlebell στην πλατφόρμα για να ξεκουραστούν. Σε αυτήν την περίπτωση, η προσπάθεια του αθλητή ακυρώνεται.

5. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι Έλληνες και αλλοδαποί πολίτες που βρίσκονται νόμιμα στη χώρα μας. Οι αθλητές θα πρέπει να προσκομίσουν την ημέρα εκείνη, ιατρική βεβαίωση (Παθολόγο ή Καρδιολόγο ή Γενικό Ιατρό ή Αθλητίατρο) ότι μπορούν να συμμετέχουν σε αθλητικές δραστηριότητες και είναι υγιείς. Όσοι αθλητές έχουν προσκομίσει ιατρική βεβαίωση σε προηγούμενη διοργάνωση, δε χρειάζεται να φέρουν εκ νέου καθώς ισχύει για (1) ένα χρόνο.

6. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να υποβληθούν ηλεκτρονικά μέσω της αντίστοιχης φόρμας στο κάτω μέρος αυτής της σελίδας, μέχρι την Κυριακή 23 Οκτωβριου 2016.

7. ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Το κόστος συμμετοχής για το πρωτάθλημα είναι δέκα ευρώ.

8. ΗΛΙΚΙΑΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ – ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΒΑΡΟΥΣ

Ηλικιακές ομάδες: Open (19-39),Veteran 1 (40-49), Veteran 2 (50-59)Κατηγορίες βάρους:

Ανδρών: -75, 75-85, +85kg

Γυναικών: -60, 60-70, +70kg

9. ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ – ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΕΡΙΒΟΛΗ

  • Οι αθλητές στον Ημι-μαραθώνιο Kettlebell πρέπει να φορούν σορτς που να μην σκεπάζουν τα γόνατα έτσι ώστε να είναι εμφανής η πλήρης έκταση των γονάτων στις θέσεις στήριξης στο στήθος και πάνω από το κεφάλι.
  • Οι αθλητές πρέπει να φορούν κοντομάνικες μπλούζες για να φαίνεται η πλήρης έκταση των αγκώνων στη θέση στήριξης πάνω από το κεφάλι και πρέπει να φορούν παπούτσια.
  • Βάρος kettlebell: οι άνδρες μπορούν να επιλέξουν να αγωνιστούν με kettlebell βάρους 16, 20, 24, 28, 32 κιλών. Οι γυναικες μπορούν να επιλέξουν να αγωνιστούν με kettlebell βάρους 8, 12, 16, 20, 24 κιλών.
  • Οι αθλητές απαγορεύεται να αγωνιστούν με επιγονατίδες, επιαγκωνίδες ή ξυπόλητοι. Επίσης, οι αθλητές απαγορεύεται να φορούν γάντια ή να καλύπτουν τις παλάμες ή τα δάχτυλα με αθλητικό taping.

10. ΖΥΓΙΣΗ

Η ζύγιση των αθλητών θα γίνει μία ώρα πριν από την έναρξη των αγώνων.

11. ΚΡΙΤΕΣ

Θα διαιτητεύσουν πιστοποιημένοι εθνικοί κριτές της IKMF.

13. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΑΠΟΝΟΜΗ – ΕΠΑΘΛΑ

Θα δοθούν διπλώματα επίδοσης σε όλους τους συμμετέχοντες και τα αποτελέσματα θα κοινοποιηθούν στη διεθνή ομοσπονδία IKMF και στον ιστότοπο του Dynamo Kettlebells.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Tηλ. επικοινωνίας: 6946829482 κ. Κατσιγιάννης Σπυρίδων και στο e-mail του Dynamo info@kettlebells-dynamo.gr

Εγγραφείτε στο newsletter
του Dynamo Kettlebells

Εγγραφείτε στο newsletter

του Dynamo Kettlebells

και κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ έναν οδηγό 16 σελίδων για την αιώρηση με kettlebell (Kettlebell Swing)

Ευχαριστούμε γιατην εγγραφή σας!

Pin It on Pinterest