Kettlebells

kettlebells-header-200x120Kettlebells: Γυμναστική για κάθε σώμα και για κάθε στόχο!

Τα kettlebells (γνωστά και ως ‘δράμια’ ή ‘girya’ στα ρωσικά) είναι βάρη γυμναστικής, από χυτοσίδηρο ή ατσάλι, σε σφαιρικό σχήμα, με χειρολαβή. Χρησιμοποιούνται για την εκτέλεση σύνθετων ασκήσεων γυμναστικής που ενεργοποιούν πολλές μυϊκές ομάδες και αρθρώσεις του σώματος ταυτόχρονα.

Όποιος κι αν είναι ο λόγος για τον οποίο ασχολείστε (ή θελετε να ασχοληθείτε) με τη γυμναστική, τα kettlebells είναι με διαφορά το πιο πολυδιάστατο όργανο γυμναστικής που μπορεί να σας βοηθήσει να πετύχετε τους στόχους σας, ανεξάρτητα από το τωρινό επίπεδο της φυσικής σας κατάστασης:

  • Για αυξημένη μυική δύναμη, οι βαλλιστικές ασκήσεις με kettlebells, διδάσκουν το μυικό σας σύστημα να ασκεί δύναμη όπως ακριβώς θα χρειαστεί και στον αθλητισμό ή πολύ συχνά, και στην καθημερινή ζωή: εκρηκτικά.
  • Για αδυνάτισμα και απώλεια βάρους, οι ασκήσεις με kettlebells είναι ιδανικές για διαλειμματική προπόνηση υψηλής έντασης, που επιταχύνει το μεταβολισμό και προκαλεί καύση του σωματικού λίπους.
  • Tα μεγάλης διάρκειας σετ βαλλιστικών ασκήσεων με kettlebells, αυξάνουν δραματικά την αερόβια και την αναερόβια αντοχή και μάλιστα χωρίς τους αυξημένους κινδύνους τραυματισμών που απαντώνται στο τρέξιμο.
  • Σε αντίθεση με τα συμβατικά βάρη και τις μηχανές άσκησης, η πλειοψηφία των ασκήσεων με kettlebells απαιτεί υψηλή τεχνική και με αυτόν τον τρόπο καλλιεργείται η επιδεξιότητα, ο συντονισμός, ο σωματικός ρυθμός, η καλή στάση του σώματος και η γενικότερη αθλητική ικανότητα.
  • Οι ασκήσεις με τα kettlebells απαιτούν τη συντονισμένη δράση πολλών μυικών ομάδων και προάγουν την αρμονική μυική ανάπτυξη και μάλιστα, χωρίς απώλεια της ευκινησίας και ευκαμψίας του σώματος.
Εγγραφείτε στο newsletter
του Dynamo Kettlebells

Εγγραφείτε στο newsletter

του Dynamo Kettlebells

και κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ έναν οδηγό 16 σελίδων για την αιώρηση με kettlebell (Kettlebell Swing)

Ευχαριστούμε γιατην εγγραφή σας!

Pin It on Pinterest