Σεμινάριο: Εισαγωγή στην Προπόνηση με Kettlebell

Το σεμινάριο “Εισαγωγή στην Προπόνηση με Kettlebell” απευθύνεται σε όσους αναζητούν μία αποτελεσματική μέθοδο να γυμναστούν μακροπρόθεσμα, αλλά λόγω των υποχρεώσεων της καθημερινής ζωής, δεν μπορούν να δεσμευτούν σε ένα σταθερό πρόγραμμα προπόνησης ή δεν διαθέτουν τον παραπάνω χρόνο που απαιτείται για τη μετακίνηση προς και από το γυμναστήριο. Με πολύ μικρές απαιτήσεις χώρου (τόσο για την προπόνηση όσο και την αποθήκευση) τα kettlebell αποτελούν μία καλή επιλογή για όσους θέλουν να προπονούνται .στο σπίτι.

Το σεμινάριο “Εισαγωγή στην Προπόνηση με Kettlebell” είναι η καλύτερη εισαγωγή στην επιστήμη της προπόνησης με kettlebells, τόσο για απολύτως αρχάριους, όσο και για εκείνους που έχουν κάποια εμπειρία στη γυμναστική με αντιστάσεις και θέλουν να βελτιώσουν την τεχνική και να διευρύνουν τις γνώσεις τους. Καλύπτει την τεχνική όλων των βασικών άρσεων, με βάση τη λογική “από το απλό στο σύνθετο, από το εύκολο στο δύσκολο και από το γνωστό στο άγνωστο”.

Τι περιλαμβάνει το σεμινάριο

Η ύλη του σεμιναρίου περιλαμβάνει:

 • Η σημασία της σωστής αναπνοής κατά την άσκηση με kettlebell
 • Ασκήσεις προθέρμανσης με kettlebell
 • Ασκήσεις για βελτίωση του εύρους κίνησης στους ώμους και τα ισχία
 • Ανάπτυξη της σταθερότητας και ευλυγισίας που απαιτείται κατά την προπόνηση με kettlebell
 • Ο σωστός τρόπος άρσης για να αποφεύγονται πόνοι στη μέση
 • Βασικές αρχές προγραμματισμού της προπόνησης
 • Δυναμικές ασκήσεις με kettlebell
  • Αιώρηση (Swing)
  • Αιώρηση με το ένα χέρι
  • Η αιώρηση ως αγωνιστική προάσκηση
  • Επολέ (clean)
  • Πίεση
  • Push Press
  • Ημι-Αρασέ (Half Snatch)
  • Ζετέ (Jerk)

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΓΙΑ ΟΣΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΕΝ ΙΣΧΥ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ CODID-19, ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΜΟΝΟΝ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΑ

Διάρκεια σεμιναρίου

Το σεμινάριο διαρκεί συνολικά τέσσερις ώρες.

Καθηγητής

Το σεμινάριο Kettlebell για Αρχάριους σχεδιάστηκε από το Σπύρο Κατσιγιάννη, επικεφαλής εκπαιδευτή του Dynamo Kettlebells, ειδικά για εκείνους που διαθέτουν περιορισμένο ελεύθερο χρόνο για σωματική άσκηση αλλά θέλουν να αποκομίσουν τα οφέλη της προπόνησης με kettlebell με απόλυτη ασφάλεια και με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο.

Ο Σπύρος Κατσιγιάννης ξεκίνησε να προπονείται με kettlebell το 2007 και πιστοποιήθηκε ως προπονητής kettlebell το 2011. Από το 2018 είναι Γραμματέας της παγκόσμιας αγωνιστικής ομοσπονδίας International Kettlebell Marathon Federation. Το 2020 εκπόνησε το μαθηματικό μοντέλο για τους νέους συντελεστές υπολογισμού της βαθμολογίας στους αγώνες Μαραθωνίου με Kettlebell.

Έχει εξειδικευθεί στη διδακτική αθλητικών δεξιοτήτων και σήμερα θεωρείται ο κορυφαίος εκπαιδευτής kettlebell στην Ελλάδα. Έχει προπονήσει μεγάλο αριθμό ασκούμενων κάθε ηλικίας και φυσικής κατάστασης, και είναι ο μοναδικός προπονητής στην Ελλάδα που έως σήμερα έχει αναδείξει τέσσερις αθλητές, άντρες και γυναίκες, με διεθνείς διακρίσεις στο άθλημα του Μαραθωνίου με Kettlebell.

 

Σε ποιον απευθύνεται το σεμινάριο

Το σεμινάριο απευθύνεται σε ασκούμενους κάθε επιπέδου, που θέλουν να μάθουν να χρησιμοποιούν τα kettlebell σωστά και με ασφάλεια και είναι διατεθειμένοι να επενδύσουν τον απαιτούμενο χρόνο που απαιτείται προκειμένου να κατακτήσουν τις απαιτητικές λεπτομέρειες της τεχνικής αυτού του μοναδικού εργαλείου προπόνησης.

Κόστος συμμετοχής

Το κόστος συμμετοχής στο σεμινάριο είναι 100 ευρώ.

Ημερομηνία Διεξαγωγής

Από το Σεπτέμβριο 2021 και για όσο χρονικό διάστημα παραμένουν εν ισχύ μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας COVID-19, τα σεμινάριά μας θα είναι διαθέσιμα μόνον εξατομικευμένα.

Αν σας ενδιαφέρει να παρακολουθήσετε το σεμινάριο εξατομικευμένα επικοινωνήστε μαζί μας για να καθορίσουμε μία ημερομηνία που να σας εξυπηρετεί.

Τρόποι πληρωμής

Η πληρωμή μπορεί να γίνει με κατάθεση – μεταφορά σε τραπεζικό λογαριασμό. 

Μπορείτε να καταθέσετε ή να μεταφέρετε το σύνολο του ποσού (50 ευρω) για την εγγραφή σας, γράφοντας το ονοματεπώνυμό σας στο πεδίο “Αιτιολογία για τον δικαιούχο”, στον παρακάτω λογαριασμό :

Τράπεζα Πειραιώς

ΙΒΑΝ GR24 0172 1800 0051 8009 0927 520

Δικαιούχος “ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ & ΔΙΑΔΟΣΗΣ κ.λπ. ΔΥΝΑΜΟ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ”

Όροι συμμετοχής

1. Στους συμμετέχοντες χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης.
2. Παρέχεται έντυπo ή ηλεκτρονικό εκπαιδευτικό υλικό (σημειώσεις).
3. Σε περίπτωση ακύρωσης του σεμιναρίου από υπαιτιότητα του Dynamo, τα δίδακτρα που καταβλήθηκαν επιστρέφονται.
4. To Dynamo διατηρεί το δικαίωμα της αλλαγής ημερομηνίας και αναβολής των σεμιναρίων, ενημερώνοντας τους υποψήφιους συμμετέχοντες τηλεφωνικά ή /και μέσω sms & e-mail. Στην περίπτωση αυτή, στους συμμετέχοντες που δεν επιθυμούν  να παρακολουθήσουν το σεμινάριο στην νέα ημερομηνία που θα οριστεί ή δεν επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν το ποσό που κατέβαλαν για την συμμετοχή τους σε άλλα σεμινάρια του σωματείου, επιστρέφεται το σύνολο των καταβληθέντων.
5. Σε περίπτωση απεργίας, κυβερνητικών απαγορεύσεων, κακών καιρικών συνθηκών και γενικά κάθε συμβάντος πέραν του εύλογου ελέγχου των διοργανωτών, που προκαλεί παρακώλυση της εκτέλεσης μέρους ή του συνόλου του σεμιναρίου, οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να αλλάζουν την ημερομηνία και την ώρα διεξαγωγής του. Στην περίπτωση αυτή τα δίδακτρα δεν επιστρέφονται, αλλά ισχύουν ως έχουν.
6. Ακύρωση της συμμετοχής από υπαιτιότητα του συμμετέχοντος, γνωστοποιείται  μόνο με email:
• έως και 30 μέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου, επιστρέφεται το σύνολο του καταβληθέντος ποσού.
• έως και 15 μέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου, επιστρέφεται το 50% των καταβληθέντων.
• μετά την προθεσμία αυτή δεν επιστρέφεται κανένα ποσό, αλλά παρέχεται η δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση άλλου σεμιναρίου.
7. Η πραγματοποίηση του σεμιναρίου θα επιβεβαιώνεται με e-mail ή/και sms που θα αποστέλλεται εγκαίρως στους συμμετέχοντες.
8. Το Dynamo Club διατηρεί το δικαίωμα της αλλαγής της αίθουσας διεξαγωγής και των διδασκόντων.

Εγγραφείτε στο newsletter
του Dynamo Kettlebells

Εγγραφείτε στο newsletter

του Dynamo Kettlebells

και κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ έναν οδηγό 16 σελίδων για την αιώρηση με kettlebell (Kettlebell Swing)

Ευχαριστούμε γιατην εγγραφή σας!

Pin It on Pinterest