Σεμινάρια Πιστοποίησης Προπονητών Kettlebell

Τα νέα σεμινάρια πιστοποίησης προπονητών kettlebell που οργανώνει ο επικεφαλής προπονητής του Dynamo Kettlebells Σπύρος Κατσιγιάννης σε συνεργασία με τον δέκα φορές παγκόσμιο πρωταθλητή του kettlebell sport Παύλο Γεωργιάδη αποτελούν την υψηλότερου επιπέδου εκπαίδευση στα kettlebell που παρέχεται στην Ελλάδα σήμερα.

Τα σεμινάρια αποτελούν συνέχεια του παλαιότερου σεμιναρίου πιστοποίησης εκπαιδευτών που διοργανώνει το Dynamo Kettlebells από το 2015 και απευθύνονται τόσο σε προπονητές που θέλουν να χρησιμοποιήσουν τα kettlebell ως εργαλείο fitness όσο και σε εκείνους που θέλουν να προπονήσουν αθλητές του αγωνιστικού kettlebell sport με στόχο τις υψηλές επιδόσεις.

Το σεμινάριο 1ου Επιπέδου περιλαμβάνει μία σειρά από ασκήσεις, αγωνιστικές και fitness και ένα μοντέλο προγραμματισμού προπόνησης που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην οργάνωση ομαδικών τμημάτων που θα βελτιώσουν τη φυσική κατάσταση των ασκούμενων θεαματικά και με τρόπο μετρήσιμο. Ταυτόχρονα, θα βάλουν τις βάσεις της τεχνικής και της σωματικής ικανότητας για τους ασκούμενους που θέλουν να πάρουν μέρος σε αγώνες kettlebell sport.

Το σεμινάριο 2ου Επιπέδου περιλαμβάνει τις αγωνιστικές ασκήσεις με δύο kettlebell και τον προχωρημένο προπονητικό προγραμματισμό που θα βοηθήσει τον αθλητή να πάρει μέρος με αξιώσεις σε αγώνες kettlebell sport.

Τα Σεμινάρια Πιστοποίησης Προπονητών Kettlebell διεξάγονται με την υποστήριξη της International Kettlebell Marathon Federation και της World Kettlebell Sport Federation.

Περιεχόμενα Σεμιναρίου 1ου Επιπέδου

Στόχος του σεμιναρίου αυτού είναι η σε βάθος κατανόηση της τεχνικής των βαλλιστικών άρσεων, που διαφοροποιούν το kettlebell από κάθε άλλο εργαλείο προπόνησης με αντιστάσεις. Θα αναλυθεί λεπτομερώς η τεχνική και η διδακτική μεθοδολογία των ασκήσεων:

  • Αιώρηση (swing)
  • Επολέ (clean)
  • Πίεση (press)
  • Push Press
  • Ζετέ (jerk)
  • Επολέ-ζετέ (long cycle)
  • Ημι-αρασέ (half snatch)
  • Αρασέ (snatch)

Θα περιγραφούν προασκήσεις και διορθωτικές ασκήσεις για τα πιο συνηθισμένα κάθη στην εκτέλεση των ασκήσεων και να αναλυθεί ένα μακροπρόθεσμο πρόγραμμα κλιμακούμενης έντασης, κατάλληλο για αρχάριους και προχωρημένους ασκούμενους, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ομαδικά τμήματα.

Περιεχόμενα Σεμιναρίου 2ου Επιπέδου

Στο σεμινάριο θα αναλυθεί η τεχνική των αγωνιστικών ασκήσεων με δύο kettlebell (ζετέ και επολέ-ζετέ), με όλες τις λεπτομέρειες που μπορούν να μειώσουν την κώπωση και τους τραυματισμούς στα χέρια του αθλητή κατά τη διάρκεια μεγάλων σετ. Θα περιγραφούν οι βασικές μέθοδοι προπόνησης του αγωνιστικού kettlebell sport για το δίαθλο, το επολέ-ζετέ με δύο kettlebell (long cycle) και το Μαραθώνιο και Ημιμαραθώνιο, μέθοδοι γενικής σωματικής προετοιμασίας, βοηθητικές ασκήσεις και ο τρόπος να ενσωματωθούν τα παραπάνω σε ένα ετήσιο προγραμματισμό που καταλήγει σε μία αγωνιστική προετοιμασία.

Διαδικασία Εξέτασης

Όλοι οι συμμετέχοντες θα πάρουν βεβαίωση παρακολούθησης του σεμιναρίου. Προκειμένου να πιστοποιηθούν και να πάρουν το δίπλωμα και το εγχειρίδιο του εκπαιδευτή, θα έχουν στη διάθεσή τους πέντε μήνες για να προπονηθούν και να πάρουν μέρος σε έναν αγώνα μίνι πεντάθλου με kettlebell ή μίνι-τριάθλου IKMF, σε ημερομηνία που θα οριστεί σε συνεννόηση με τους υποψήφιους εκπαιδευτές.

Μάθε από τους καλύτερους!

Ο Παύλος Γεωργιάδης είναι ο σπουδαιότερος αθλητής του kettlebell sport που έχει αναδείξει η χώρα μας. Έχει ανακηρυχθεί δέκα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στο δίαθλο του kettlebell sport, μία φορά πανευρωπαϊκός πρωταθλητής και έχει κατακτήσει την δεύτερη θέση σε πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο αγώνισμα του επολέ-ζετέ (long cycle). Είναι κάτοχος τριών παγκόσμιων ρεκόρ ανεξαρτήτως κατηγορίας βάρους σε άρσεις kettlebell και κατέχει τον τίτλο Master of Sport International Class. Είναι προπονητής kettlebell sport στη Μάνδρα Αττικής και αντιπρόσωπος για την Ελλάδα της παγκόσμιας αγωνιστικής ομοσπονδίας World Kettlebell Sport Federation.

Ο Σπύρος Κατσιγιάννης είναι ο κορυφαίος προπονητής kettlebell sport στην Ελλάδα σήμερα, με εξειδίκευση στην διδακτική αθλητικών δεξιοτήτων και δεκαετή εμπειρία διδασκαλίας στη Σουηδία και στην Ελλάδα. Από τις αρχές του 2017 μέχρι σήμερα έχει αναδείξει μία αθλήτρια επιπέδου Master of Sport World Class, δύο αθλητές επιπέδου Master of Sport και έναν Candidate Master of Sport σε αγώνες 30 και 60 λεπτών με kettlebell. Είναι συγγραφέας βιβλίων με θέμα την διδακτική του αθλητισμού και την προπονητική των kettlebell. Διδάσκει προπόνηση με kettlebell και powerlifting στο σωματείο Δυναμό Παλαιού Φαλήρου και στο The Core Crossfit. Είναι γενικός γραμματέας της παγκόσμιας ομοσπονδίας International Kettlebell Marathon Federation.

Επόμενο Σεμινάριο 1ου Επιπέδου:

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου, 15.00μ.μ. – 19.00μ.μμ

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου, 11.00π.μ. – 17.00μ.μ.

Dynamo Kettlebells, Πανδρόσου 50, Παλαιό Φάληρο (2ος όροφος)

Κόστος Συμμετοχής: 200€

Εγγραφείτε στο newsletter
του Dynamo Kettlebells

Εγγραφείτε στο newsletter

του Dynamo Kettlebells

και κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ έναν οδηγό 16 σελίδων για την αιώρηση με kettlebell (Kettlebell Swing)

Ευχαριστούμε γιατην εγγραφή σας!

Pin It on Pinterest