Σπύρος Κατσιγιάννης

Σπύρος Κατσιγιάννης

φωτογραφία: Attila Istvan Akac

Σπύρος Κατσιγιάννης – Head Coach

Ο Σπύρος Κατσιγιάννης ξεκίνησε να προπονείται με βάρη το 1984, σε ηλικία δεκαπέντε ετών (με ένα ζευγάρι αλτήρες 7,5 κιλών που του χάρισε ο πατέρας του). Σήμερα είναι ένας από τους πιο καλά καταρτισμένους προπονητές δύναμης και ο κορυφαίος προπονητής στο άθλημα των kettlebell στην Ελλάδα. Ως επικεφαλής εκπαιδευτής του Dynamo Kettlebells έχει βοηθήσει δεκάδες ανθρώπους να βελτιώσουν την υγεία, την ποιότητα ζωής τους, τη σωματική τους εμφάνιση, τη φυσική τους κατάσταση και τις αθλητικές τους επιδόσεις, μέσα από την οργανωμένη προπόνηση δύναμης.

Ξεκίνησε να προπονείται με kettlebell στη Σουηδία το 2007, αρχικά με προπονητή το Fredrik Högström (RKCII) και στη συνέχεια στο kettlebell sport υπό τον Denis Kanygin, από τον οποίο πιστοποιήθηκε ως προπονητής Kettlebell στα τέλη του 2011. Από το 2014 είναι αντιπρόσωπος για την Ελλάδα της διεθνούς αγωνιστικής ομοσπονδίας International Kettlebell Marathon Federation. Ασχολείται με τη διοργάνωση αγώνων kettlebell sport όπως επίσης και με τη διδασκαλία σεμιναρίων για προπονητές και κριτές, με στόχο τη διάδοση του αθλήματος στη χώρα μας. Από το 2016 έως σήμερα έχει αναδείξει μία αθλήτρια επιπέδου Master of Sport World Class, δύο αθλητές επιπέδου Master of Sport (Γιώτα Ματθέ, Παντελής Ροπόκης) και έναν αθλητή επιπέδου Candidate Master of Sport (Μιχάλης Σταμόπουλος). Το καλοκαίρι του 2016 ξεκίνησε να διδάσκει kettlebell στο μεγαλύτερο Crossfit box της Αθήνας, το The Core Crossfit – Kickbox, στο Περιστέρι. Τον Απρίλιο του 2018 ανέλαβε τη θέση του Γενικού Γραμματέα της διεθνούς ομοσπονδίας International Kettlebell Marathon Federation.

Είναι πιστοποιημένος προπονητής φυσικής κατάστασης για αθλητές πολεμικών τεχνών από την αμερικανική National Exercise & Sports Trainers Association (NESTA), έχει πτυχίο προπονητή Wushu-KungFu από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, και είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής στις φιλιππινέζικες πολεμικές τέχνες (Vital Kali) και τη Ρωσική Πολεμική Τέχνη.

Ο Σπύρος Κατσιγιάννης έχει διδάξει θεωρία προπόνησης δύναμης σε σχολές προπονητών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και σεμινάρια με θέμα την αύξηση της σωματικής απόδοσης μέσω της εμβιομηχανικής βελτίωσης της κίνησης στη Σουηδία, τη Σερβία και την Ελλάδα.

Έχει ειδικευθεί στη διδασκαλία αθλητικών κινητικών δεξιοτήτων και έχει συγγράψει το σχετικό βιβλίο Development of Technique & Tactical Skill : A Practical Guide for Coaches, Parents & Athletes, μαζί με τον Πορτογάλο αθλητικό επιστήμονα Luis Franco Preto.

Έχει αγωνιστεί στο άθλημα του san shou (κινέζικο kick boxing) και υπήρξε μέλος των εθνικών ομάδων της Ελλάδας στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 1998 και στον παγκόσμιο του 1999.

Είναι ενεργός αθλητής και προπονητής του powerlifting από το 2015. Από το 2016 ο ίδιος και οι αθλητές του έχουν κερδίσει πολυάριθμα πανελλήνια και πανευρωπαϊκά μετάλλια. Το 2017 πιστοποιήθηκε ως προπονητής powerlifting από την Global Powerlifting Alliance. Από το Δεκέμβριο του 2017 προπονεί δύο από τους κορυφαίους αθλητές powerlifting στην Ελλάδα, τον Μπάμπη Κουντούρη και το Μανώλη Μάριζα, ενώ το Δεκέμβριο του 2018 οδήγησε τον Μπάμπη Κουντούρη στην επίτευξη του ορίου πρόκρισης (σύνολο 795 κιλών) στην κατηγορία Elite για τη διεθνή διοργάνωση powerlifting Arnold Sports Festival.

Από τον Απρίλιο του 2019 είναι κάτοχος παγκόσμιου ρεκόρ στην άρση Excalibur του Armlifting, για την κατηγορία 100 κιλών, 50-59 ετών, της World Armlifting Federation.

 

 

Εγγραφείτε στο newsletter
του Dynamo Kettlebells

Εγγραφείτε στο newsletter

του Dynamo Kettlebells

και κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ έναν οδηγό 16 σελίδων για την αιώρηση με kettlebell (Kettlebell Swing)

Ευχαριστούμε γιατην εγγραφή σας!

Pin It on Pinterest