Σπύρος Κατσιγιάννης

Σπύρος Κατσιγιάννης

φωτογραφία: Attila Istvan Akac

Σπύρος Κατσιγιάννης – Head Coach

Ο Σπύρος Κατσιγιάννης ξεκίνησε να προπονείται με βάρη το 1984, σε ηλικία δεκαπέντε ετών (με ένα ζευγάρι αλτήρες 7,5 κιλών που του χάρισε ο πατέρας του). Σήμερα είναι ένας από τους πιο καλά καταρτισμένους προπονητές δύναμης και ενδεχομένως ο πιο μεταδοτικός εκπαιδευτής kettlebell στην Ελλάδα. Ως επικεφαλής εκπαιδευτής του Dynamo Kettlebells έχει βοηθήσει δεκάδες ανθρώπους να βελτιώσουν την υγεία, την ποιότητα ζωής τους, τη σωματική τους εμφάνιση, τη φυσική τους κατάσταση και τις αθλητικές τους επιδόσεις, μέσα από την οργανωμένη προπόνηση δύναμης.

Ξεκίνησε να προπονείται με kettlebell στη Σουηδία το 2007, αρχικά με προπονητή το Fredrik Högström (RKCII) και στη συνέχεια στο kettlebell sport υπό τον Denis Kanygin, από τον οποίο πιστοποιήθηκε ως προπονητής Kettlebell στα τέλη του 2011. Από το 2014 είναι αντιπρόσωπος για την Ελλάδα των διεθνών αγωνιστικών ομοσπονδιών International Kettlebell Marathon Federation και International Kettlebell Lifting Federation. Ασχολείται με τη διοργάνωση αγώνων kettlebell sport όπως επίσης και με τη διδασκαλία σεμιναρίων για προπονητές και κριτές, με στόχο τη διάδοση του αθλήματος στη χώρα μας και προπονεί μερικούς από τους κορυφαίους αθλητές του kettlebell sport στην Ελλάδα (είναι ο πρώτος προπονητής στην Ελλάδα που ανέδειξε δύο αθλητές Candidate Master of Sport στον ημιμαραθώνιο με kettlebell). Από το καλοκαίρι του 2016 είναι προπονητής kettlebells στο μεγαλύτερο Crossfit box της Αθήνας, το The Core Crossfit – Kickbox, στο Περιστέρι.

Είναι πιστοποιημένος προπονητής φυσικής κατάστασης για αθλητές πολεμικών τεχνών από την αμερικανική National Exercise & Sports Trainers Association (NESTA), έχει πτυχίο προπονητή Wushu-KungFu από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, και είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής στις φιλιππινέζικες πολεμικές τέχνες (Vital Kali) και τη Ρωσική Πολεμική Τέχνη.

Ο Σπύρος Κατσιγιάννης έχει διδάξει θεωρία προπόνησης δύναμης σε σχολές προπονητών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και σεμινάρια με θέμα την αύξηση της σωματικής απόδοσης μέσω της εμβιομηχανικής βελτίωσης της κίνησης στη Σουηδία, τη Σερβία και την Ελλάδα.

Έχει ειδικευθεί στη διδασκαλία αθλητικών κινητικών δεξιοτήτων και έχει συγγράψει το σχετικό βιβλίο Development of Technique & Tactical Skill : A Practical Guide for Coaches, Parents & Athletes, μαζί με τον Πορτογάλο αθλητικό επιστήμονα Luis Franco Preto.

Έχει αγωνιστεί στο άθλημα του san shou (κινέζικο kick boxing) και υπήρξε μέλος των εθνικών ομάδων της Ελλάδας στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 1998 και στον παγκόσμιο του 1999.

Είναι ενεργός αθλητής και προπονητής του powerlifting από το 2015. Από το 2016 ο ίδιος και οι αθλητές του έχουν κερδίσει πολυάριθμα πανελλήνια και πανευρωπαϊκά μετάλλια. Το 2017 πιστοποιήθηκε ως προπονητής powerlifting από την Global Powerlifting Alliance.

 

 

 

 

Εγγραφείτε στο newsletter
του Dynamo Kettlebells

Εγγραφείτε στο newsletter

του Dynamo Kettlebells

και κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ έναν οδηγό 16 σελίδων για την αιώρηση με kettlebell (Kettlebell Swing)

Ευχαριστούμε γιατην εγγραφή σας!