Η σχολή του Ρώσικου Συστήματος Αυτοάμυνας Systema (Russian Systema Combatives), που είναι τμήμα του Dynamo Club Παλαιού Φαλήρου, διοργανώνει σεμινάριο με θέμα

«Εισαγωγή στην Ρωσική Πυγμαχία»

που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Μαρτίου στον χώρο της σχολής, Πανδρόσου 50, 2ος όροφος, Παλαιό Φάληρο.

Στο σεμινάριο θα παρουσιαστούν βασικές και προχωρημένες αρχές και τακτικές γιά επίθεση, άμυνα, κίνηση και παραγωγή δύναμης που χρησιμοποιούνται σε διάφορες μορφές της ρωσικής πυγμαχίας, με παραδοσιακή αλλά και σύγχρονη προέλευση.

Στην Ρωσία επιβιώνουν ως σήμερα αρκετά στυλ παραδοσιακής πυγμαχίας, που συχνά έχουν τον χαρακτήρα «λαϊκών αθλημάτων», με άλλα λόγια πρόκειται γιά ανεπίσημα μαχητικά σπορ που ιστορικά συνδέονται με θρησκευτικές ή αγροτικές γιορτές και λαμβάνουν χώρα σε χωριά και πόλεις της Ρωσίας, όπου ερασιτέχνες αθλητές αγωνίζονται σε αυτοσχέδιους αγώνες που στήνονται σε δημόσιους χώρους ή στην εξοχή, συχνά συνοδεία μουσικής από ακκορντεόν και μπαλαλάϊκες, και μπροστά σε ένθερμο κοινό από τον ντόπιο πληθυσμό και τις τοπικές αρχές. Αυτού του τύπου η η παραδοσιακή πυγμαχία, που συνήθως γίνεται με γυμνά χέρια, στην Ρωσία ονομάζεται “kulachnii boi” («μάχη με γροθιές»), και στην σύγχρονη μορφή της αποτελεί το ένα από τα τρία βασικά κομμάτια που συνθέτουν την κλασική ρωσική “rukopashnii boi” («μάχη σώμα με σώμα» – τα άλλα δύο είναι η πάλη και τα λακτίσματα), που αποτελεί την ραχοκοκκαλιά της ρωσικής πολεμικής τέχνης. Σήμερα, τα περισσότερα συστήματα “rukopashnii boi” (και υπάρχουν πάρα πολλά!) διοργανώνουν πλέον επίσημα πρωταθλήματα και τουρνουά αγώνων σε κανονικούς αγωνιστικούς χώρους, όπου η «μάχη με γροθιές» αποτελεί ξεχωριστό αγώνισμα και σε αυτό συμμετέχει πλήθος αθλητών.

Ο ιστορικός ρόλος της kulachnii boiέχει υπάρξει αρκετά σημαντικός ώστε στοιχεία των αρχών και των τακτικών της, καθώς και της κινησιολογίας και του τρόπου παραγωγής δύναμης που χρησιμοποιεί, να συναντώνται σήμερα σε όλες τις εκφάνσεις του ρώσικου τρόπου μάχης, από το Combat Sambo και το ρωσικό ΜΜΑ ως τα μοντέρνα συστήματα αυτοάμυνας και το Systema.

Πρόγραμμα σεμιναρίου :

Σάββατο 29 Μαρτίου, 11:00 – 14:00 : Εισαγωγή στην ρωσική πυγμαχία, γενική στρατηγική, βασικές τακτικές άμυνας και επίθεσης, βηματισμοί.

Κυριακή 30 Μαρτίου, 11:00 – 14:00 : Προχωρημένες επιθετικές και αμυντικές τακτικές, κινησιολογία, εμβιομηχανική και παραγωγή δύναμης.

ΠΡΟΣΟΧΗ : Οι συμμετάσχοντες είναι απαραίτητο να διαθέτουν ένα μίνιμουμ εμπειρίας σε πολεμικές τέχνες που έχουν κτυπήματα χεριών, γιατί στο σεμινάριο ΔΕΝ πρόκειται να διδαχθεί βασική τεχνική πυγμαχικών κτυπημάτων, καθώς θα θεωρηθεί δεδομένο ότι οι ασκούμενοι τα γνωρίζουν ήδη.

Το σεμινάριο θα διδάξει ο εκπαιδευτής της σχολής Russian Systema Combatives, Βασίλης Σταματίου.

Απαραίτητος εξοπλισμός : Γάντια ΜΜΑ, μασέλα, αθλητικά παπούτσια γιά εσωτερικό χώρο (στρώματα).

Κόστος συμμετοχής : 30 ευρώ γιά τις 2 ημέρες, 20 ευρώ μόνο γιά τη μία.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής : Βασίλης Σταματίου, 697 6615620, info@russiansystema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter
του Dynamo Kettlebells

Εγγραφείτε στο newsletter

του Dynamo Kettlebells

και κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ έναν οδηγό 16 σελίδων για την αιώρηση με kettlebell (Kettlebell Swing)

Ευχαριστούμε γιατην εγγραφή σας!

Pin It on Pinterest