Ειδική Προπόνηση για Αθλητές

john-on-the-parallettesΗ ειδική προπόνηση δύναμης και φυσικής κατάστασης για αθλητές στο Dynamo Club απευθύνεται σε εκείνους που θέλουν αφενός να βελτιώσουν τις επιδόσεις στο άθλημά τους μέσα από την μεγιστοποίηση της παραγωγής ισχύος σε κινήσεις-κλειδιά, αφετέρου να αποφύγουν ενδεχόμενους τραυματισμούς και σύνδρομα υπέρχρησης που σχετίζονται με το άθλημά τους.

Μέχρι τη δεκαετία του 1970, ή άποψη σύμφωνα με την οποία οι αθλητές έπρεπε να ασκούνται αποκλειστικά και μόνο στο άθλημά τους, γιατί η προπόνηση με βάρη θα τους έκανε αργούς και δυσκίνητους ήταν πολύ διαδεδομένη. Σήμερα, δεν υπάρχει πλέον ούτε ένας αθλητής που να αγωνίζεται με αξιώσεις και να μην αφιερώνει ένα σημαντικό μέρος του προπονητικού χρόνου του σε προπόνηση δύναμης. Φυσικά, δεν είναι όλα τα αθλήματα ίδια, ούτε βεβαίως και οι ανάγκες όλως των αθλητών, τόσο σε ότι αφορά την παραγωγή ισχύος σε συγκεκριμένες κινήσεις όσο και στην ικανότητα παραγωγής ενέργειας για παρατεταμένα χρονικά διαστήματα: για παράδειγμα, ένας σφαιροβόλος χρειάζεται μέγιστη ισχύ για ένα ελάχιστο χρονικό διάστημα, ενώ ένας κωπηλάτης έχει ανάγκη από σταθερά υψηλή παραγωγή ισχύος για περισσότερο χρόνο. Όπως είναι απόλυτα φυσικό, οι μέθοδοι προπόνησης δύναμης που θα χρησιμοποιήσουν αυτοί οι αθλητές θα διαφέρουν σημαντικά.

Σήμερα, στο Dynamo Club κάνουν μαζί μας προπόνηση δύναμης αθλητές πολεμικών τεχνών, μαραθωνοδρόμοι, τριαθλητές, δρομείς μέσων αποστάσεων και αθλητές ορεινής ποδηλασίας. Αν θέλετε να βελτιώσετε τις επιδόσεις στο άθλημά σας, η ομάδα του Δυναμό σας περιμένει. Επικοινωνείστε μαζί μας άμεσα!

dynamo-san-shou-athletes

Εγγραφείτε στο newsletter
του Dynamo Kettlebells

Εγγραφείτε στο newsletter

του Dynamo Kettlebells

και κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ έναν οδηγό 16 σελίδων για την αιώρηση με kettlebell (Kettlebell Swing)

Ευχαριστούμε γιατην εγγραφή σας!

Pin It on Pinterest