Στην τρίτη θέση της τελικής κατάταξης στην παγκόσμια λίγκα Ημιμαραθωνιου 30 λεπτών με Kettlebell “Ultimate Girevik Cup” τερμάτισε η Σοφία Ζαφειροπούλου, αθλήτρια του Dynamo Kettlebells, για το 2016.

Το Ultimate Girevik Cup διοργανώνεται κάθε χρόνο από τη διεθνή ομοσπονδία International Kettlebell Marathon Federation και διεξάγεται σε τρεις φάσεις (με αγώνες που διεξάγονται σε όλες τις χώρες-μέλη), όπου οι αθλητές συγκεντρώνουν βαθμούς που αθροίζονται για να ανακυρηχθεί ο τελικός νικητής.

Η Σοφία Ζαφειροπούλου συγκέντρωσε 1698,5 βαθμούς και βρέθηκε στην τρίτη θέση της παγκόσμιας καταταξης για την ελαφριά κατηγορία βάρους (<60 κιλά) στο αγώνισμα του επολέ-ζετέ (long cycle), πίσω από τις αθλήτριες Maria Finelli από τη Φινλανδία (2378,5 βαθμοί) και Linda Opsahl από τη Νορβηγία (2048 βαθμοί).

Στον αγώνα της τρίτης φάσης του Ultimate Girevik Cup του 2016, η ελληνίδα αθλήτρια ολοκλήρωσε 309 επαναλήψεις στην άρση του επολέ-ζετέ με ένα kettlebell, σηκώνοντας συνολικό βάρος 4944 κιλών μέσα σε τριάντα λεπτά. Επόμενος στόχος για τη Ζαφειροπούλου είναι μία επίδοση που θα την κατατάξει στο επίπεδο Candidate Master of Sport και θα της δώσει την πρόκριση για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μαραθωνίου με Kettlebell, που θα γίνει στην Αθήνα το Μάιο του 2017.

Η Σοφία Ζαφειροπούλου ξεκίνησε να προπονείται στο kettlebell sport το 2014 στο Dynamo Kettlebells, με προπονητή το Σπύρο Κατσιγιάννη.Πιστοποιήθηκε ως εκπαιδεύτρια kettlebell το 2015 και σήμερα είναι υπεύθυνη για τα ομαδικά τμήματα προπόνησης στο Dynamo Kettlebells.

 

Εγγραφείτε στο newsletter
του Dynamo Kettlebells

Εγγραφείτε στο newsletter

του Dynamo Kettlebells

και κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ έναν οδηγό 16 σελίδων για την αιώρηση με kettlebell (Kettlebell Swing)

Ευχαριστούμε γιατην εγγραφή σας!

Pin It on Pinterest